All for Joomla All for Webmasters

Hőszigetelés elektromos padlófűtés rendszerhez

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Gyakran merül fel a kérdés az elektromos padlófűtés kapcsán, hogy mennyire lesz ez hatékony, mennyi idő alatt fűti át érezhetően a burkolatot, vajon mennyire lesz ez gazdaságos? Nyilván ezekre a kérdésekre nem lehet általánosítva válaszolni, annál is inkább, mert az ingatlan energetikai mutatóitól nagyban függnek ezek a válaszok. Ami biztos és kontrollálható tény, hogy legyen az bármilyen energiából üzemeltetett fűtés, a cél mindig a hő veszteség minimalizálása. A födém-, és fal szigetelés, a minőségi nyílászárók mellett, az aljzat szigetelés is egy sarkalatos pontja az elektromos padlófűtésnek. Ugyan a meleg a fizika törvényei szerint felfelé áramlik, ennek ellenére egy rétegrendbe ágyazott fűtőszőnyegből minden irányba terjed. Ha szakszerűen alászigetelünk, úgymond irányítjuk a meleget, hatékonyabbá tehetjük fűtésünket.

Szerencsére találhatóak a hazai piacon kiváló termékek. A Marmox PRO építőlemezek alkalmazhatóak az elektromos padlófűtés rendszerek alatti beépítéshez. Az építőlemezek nagy nyomó szilárdságúak és hőszigetelő képességűek, kész felületűek a csempeburkoláshoz. Az építőlemezek különféle, 6 és 100 mm vastagságban állnak rendelkezésre, mely adat nagyban befolyásolja a felület hőleadási idejét és az energiafelhasználást.

Elektromos padlófűtés különösen népszerű a konyhában és fürdőszobában. Amennyiben az elektromos fűtőszőnyegeket közvetlenül a beton aljzatra telepítik ragasztóhabarcs ágyazatba, hőszigetelés nélkül, úgy az nagy, pazarló energia veszteséget jelent, ami elérheti akár a 40%-ot. Ebben az esetben a hő a födémszerkezet felé áramlik és nem a csempézett padló felületet fűti. A nem megfelelő kialakítás jelentős, felesleges anyagi kiadást és kevésbé hatékony működtetést jelent az elektromos padlófűtésnél.

A Marmox PRO építőlemezek elektromos fűtés alatti beépítése esetén - akár beton-, esztrich - vagy fa padlószerkezet esetében két fő előnye van:

- csökken a csempeburkolat reakció (felmelegedési) ideje
- csökken az energia felhasználás

A Marmox PRO építőlemezeket az elektromos fűtés kialakításához, kiváló termék tulajdonságainak köszönhetően több, jól ismert gyártó is ajánlja. Nagyszerű párosítás az AHT fűtőszőnyegek vonatkozásában is.

AHT PADLÓFŰTÉS AJÁNLATKÉRÉS

EGYÉB RENDSZER AJÁNLATKÉRÉS

KÉRDÉSE
VAN?

Image
Image

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató