• Nincsenek termékek a kosárban.

Shop

Aquamatte Pro 3,0mm vtg többfunkciós, elválasztó, szigetelő lemez Szél: 1,0m, Hossz: 30m

150.064 Ft

Az Aquamatte Pro 1×30 közvetlenül burkolható, torzulóképes és repedésmentesítő, páranyomás kiegyenlítő, terhelés elosztó, vízszigetelő lemez, Vtg: 3,0mm, Szél: 1,0m, Hossz: 30m

Cikkszám: Aquamatte Pro 30 Kategória:

Az Aquamatte Pro egy 3,0mm vtg többfunkciós rétegelválasztó, páranyomás kiegyenlítő és az átlapolások elkészítése esetén, mint a többrétegű vízszigetelés kiegészítéséhez egy burkolat alatti vízszigetelő lemez, amelyet ragasztott csempe vagy gres burkolatok alkalmazhatunk stabil, repedésmentes padlófelület létrehozásához. Az Aquamatte lemez különféle aljzatfelületen felhasználható, ideértve a cement- vagy anhidrit esztrich, fa- vagy sajtolt szerkezetű (OSB) aljzat, és a beton szerkezethez.

A lemez tulajdonságai nagyszerű választás az építési- vagy  felújítási munkálatokhoz, a repedezett vagy még csak lépésállóvá szilárdult padló sík felületén, hogy egy közvetlenül burkolható, egyenletes vastagságú és repedésmentes padlófelület jöjjön létre. Az Aquamatte lemez elengedhetetlen a nagyon alacsony szerkezet vastagságú (akár 36mm-vtg) vizes padlófűtés rendszerek kialakításához. Általában a repedt aljzat vagy mozgásra hajlamos aljzat szerkezetre történő burkolás esetén a lemez egy rétegelválasztó rendszerként, mintegy egyfajta rugalmas akadályként szolgál, hogy megállítsa ezeket a nem megfelelően elkészített, problémás- vagy rugalmas aljzatszerkezet mozgásából eredő repedések, padló felületen történő megjelenését. Az Aquamatte lemez nélkül, egy repedezett aljzat egyben repedezett burkolólapokat is eredményez. Az Aquamatte Pro lemez fantasztikus lehetőség az elválasztáshoz, mivel a felépítése egy optimalizált háromrétegű szerkezetből készült el.

A  Aquamatte Pro három különálló rétegből áll:

 • A felső PE vlies szövet jobb tapadást biztosít a lemez és a ragasztóhabarcs között így stabil (rugalmasan torzuló) padló felületet hoz létre.
 • A középső LDPE lemez réteg optimalizált formája csökkenti a szükséges ragasztóanyag mennyiségét és javítja a tapadás.
 • Az alsó PE vlies szövet alkotja a megnövelt tapadási felületet és minimalizálja a nyírófeszültséget.

Az Aquamatte Pro lemez másik fantasztikus előnye, hogy anhidrit esztrichtes aljzatokhoz is alkalmazható. Általában ilyen típusú aljzat szerkezetek esetén az esztrichből a nedvesség visszamaradó nedvesség káros a burkolat alatti ragasztóra, azonban az Aquamatte lemez megakadályozza, hogy a maradék nedvesség károsítsa. a lemez felépítése olyan csatornákat hoz létre, amelyek kiegyenlítik a vízgőznyomást bármely aljzat típustól. Nemcsak a nedvesség elkerülése érdekében tartja a ragasztót a burkolólapok alatt, hanem a csempézett padlók vízszigetelésére is felhasználható, így kiváló lehetőség nedves területeken történő (korlátok közötti) felhasználásra is, amikor az összes lemezillesztést, felülről egy teljes szélességű átlapoló szalaggal folytonosítják.

Az AQUAMATTE PRO ELŐNYEI

 • Könnyű, egyenletes vastagságú és könnyen feldolgozható (3,0mm vtg, lúg- és alkáli álló, módosított polietilén, alul- felül található kötés erősítő szövet és háló)
 • Már a lépésállóvá szilárdult, de még nem kiszáradt hordfelületre közvetlenül leragasztva, egy járható és burkolható felületet képez (400.000 ciklus / 1,8mm-r aljzathajlásra tesztelve)
 • Kültéri alkalmazáshoz, mint páranyomás kiegyenlítés és felülről történő folytonosítás esetén, mint hordfelületvédő burkolható vízszigetelés (méret és anyag korlátokkal)
 • A repedések nagyfokú – a lemez szerkezeti kialakítás miatt – torzulással történő kompenzációja (akár 1,2mm)
 • Kevesebb ragasztó szükséges a felületére történő burkolat ragasztásához 
 • Nagyon ellenálló a mechanikus terhelésnek, jó terhelés elosztó, kiváló a padlófűtéssel elkészített aljzatokhoz (akár alacsony esztrich vastagsághoz)
 • Minimális a hőszigetelése, kiváló a padlófűtés- és elektromos fűtéssel tervezett kerámia padló felületekhez 
 • Javítja a hangszigetelést

Fontos – kültéri alkalmazás esetén a termék fedett teraszokhoz alkalmazható.

Fontos információk:

 • minimális ragasztóhabarcs minőség: DIN 12004 C2 TE S1, oldószeres (ragasztó) anyagok azonban nem alkalmazhatóak, felhordás max: 6×6 fogazott glettvas mérettel
 • A burkolat minimális vastagsága: 6,0mm – szálerősített kivitelben.
 • A burkolat minimális mérete 50x50mm, azonban beltérben felfelé nincs méretkorlát (a szerkezeti dilatációkat figyelembe kell venni!) és a szükséges fugahézagot kell kialakítani.
 • Kültérben maximum 0,25m2-r méretű kerámia vagy gres burkolathoz alkalmazható -fedett terasz/balkon esetében. A kültéri alkalmazás esetén az elvárt lejtés: 1,5%- 2%.
 • Az aljzatnak teljesen sík! – kültérben 1,5%-2% lejtett felületnek kell – lennie. Aljzat kiegyenlítés vagy vastag ragasztóhabarcs alkalmazása a lemez tetején nem lehetséges.
 • A lemez alatti ragasztóhabarcs képlékenységét mindig ellenőrizzük – mind a lemez, mind a hordfelületen a ragasztóhabarcsnak teljes felületen kell, krémes állagúnak kell lennie. (  Az elkészült felületet a napsugárzástól és esőtől óvni kell, nem szabad szabadon hagyni).
 • A dilatációs műszaki előírásokat – a burkolatok közötti tágulási hézag távolsága 2,5-5m – kültéren 10mm-r széles dilatációs profil segítségével, be kell tartani.
 • Kültérben közvetlen napsütésnek nem szabad kitenni, valamint a ragasztási hőmérséklet – az alkalmazott ragasztóhabarcs gyártó előírását betartva! általánosságban: +5° és +28° között bedolgozható.
 • Kültéren történő alkalmazás esetén min. 150mm-r teljes anyag szélességű Aquaseal átlapoló szalagot alkalmazzunk 1- vagy 2 komponensű rugalmas vízzáró ragasztó felhasználásával.
 • A burkolt, de nem kifugázott burkolat felületet amennyiben csapadék érte, hagyni kell kiszáradni a burkolat alá szorult csapadéktól.
 • A terasz szegélyek minden esetben drénlyukas kialakítású (Proline WSD, Durabal BD, Durabal BT 11, Durabal BK) alkalmazzunk – balkon- vagy terasz  burkolat alá szivárgó nedvesség lejtés irányába történő elvezetéséhez.
 • Kültéren, természetes kőburkolat esetében, a burkolat alá jutó nedvesség visszapárolgása miatt a burkolat meg színeződhet – akár a kőburkolat saját anyag tulajdonsága miatt is, azonban ragasztáshoz csak a megfelelő ragasztó habarcsot alkalmazzuk.
 • Általánosságban: a különféle sajtolt technológiájú, ragasztott lemezekre történő ragasztott burkolat egy sajátos, ropogó hangot adhat ki, ez a lemez anyagok szerkezeti tulajdonsága miatt lehetséges.

A fenti tájékoztató útmutatóként szolgál, nem lehet figyelmen kívül hagyni az érvényes műszaki – és szakmai előírásokat.

h2o Aquamatte Grau repedésmentesítés, párnyomás kiegyenlítés, vízszigetelésh2o Aquamatte Grau repedésmentesítés, párnyomás kiegyenlítés, vízszigetelés h2o Dural Durabase CI++ közvetlenül burkolható rétegelválasztás, szigetelés
h2o Aquamatte Grau repedésmentesítés, párnyomás kiegyenlítés, vízszigetelés h2o Aquamatte Grau repedésmentesítés, párnyomás kiegyenlítés, vízszigetelés h2o Aquamatte Grau repedésmentesítés, párnyomás kiegyenlítés, vízszigetelés
h2o Aquamatte Grau repedésmentesítés, párnyomás kiegyenlítés, vízszigetelés h2o Aquamatte Grau repedésmentesítés, párnyomás kiegyenlítés, vízszigetelés 
h2o Aquamatte Grau repedésmentesítés, párnyomás kiegyenlítés, vízszigetelés h2o Aquamatte Grau repedésmentesítés, párnyomás kiegyenlítés, vízszigetelés
 

Méretek 30000 × 100 × 0,1 cm