• Nincsenek termékek a kosárban.

Shop

FALCON HPHV S 300 INOX indirekt használati meleg víz tartály hőszivattyúhoz (300 liter) – 1 hőcserélővel

669.900 Ft

FALCON HPHV S 300 álló kialakítású, használati meleg víz előállításra és tárolásra tervezett, INOX rozsdamentes acél tartály, 1 db EXTRA NAGY hőcserélő felületű rozsdamentes hőcserélő spirállal, hőszivattyús rendszerekhez.
Méretek a képek között találhatók.

FALCON HPHV S 300 INOX indirekt használati meleg víz tartály 1 db EXTRA NAGY felületű hőcserélővel hőszivattyúhoz

Kiemelkedő minőségű, ún. Duplex rozsdamentes acélból készülő 300 liter űrtartalmú indirekt használati meleg víz előállításra és tárolásra kialakított tároló (HMV), a tartály testbe beépített 1 db extra nagy hőátadó felületű csőspirál hőcserélővel. A tartály 50 mm vastagságú, kemény PU szigeteléssel és 0,5 mm vastagságú, galvanizált és festett acéllemez külső burkolattal szállított.
A 4,6 m2-es megnövelt hőcserélő felületű és kapacitású hőcserélő spirálnak köszönhetően, az alacsony előremenő víz hőmérsékletű  hőforrásokkal összekapcsolva, pl. egy hőszivattyúhoz, napkollektorhoz vagy kondenzációs gázkazánhoz csatlakoztatva is gyors felfűtést biztosít és elégséges használati meleg víz teljesítménnyel rendelkezik.

Alapfelszereltségben 4 db támasztólábbal szállított.

A tartálytest INOX acéllemez anyaga az ún. duplex acél, mely acélok képviselik a korrózióálló acélok új generációját. Szövetszerkezete 30-60 százalékban ferritből, míg a maradék ausztenitből áll. Ezt az ötvözetet a Ni tartalom jelentős csökkentésével, a Cr és a Mn tartalom jelentős növelésével érték el, így egyesítették a ferrites és az ausztenites acélok pozitív tulajdonságait.
A duplex acélok jobb mechanikai tulajdonságaikkal tűnnek ki, gyakorlatilag ugyanazon szilárdságú szerkezetet fele akkora keresztmetszetű anyagvastagsággal lehet felépíteni, így jelentős súlycsökkentés érhető el.
A rozsdamentes hőcserélő anyaga SUS316 (japán JIS szabvány szerinti besorolás).


 SWPN L ErP címke

GYIK = gyakran ismételt kérdések a FALCON HPHV S 300 INOX indirekt használati meleg víz tartályokhoz
Használati meleg víz előállítás gyorsan és indirekt módon. A 300 literes űrtartalomhoz tartozó 4,6 m2 felületű hőcserélő spirálnak köszönhetően, mely az átlagos méretű hőcserélők közel négyszerese, kiemelkedő használati meleg víz teljesítménnyel rendelkezik a berendezés.
Az indirekt használati meleg víz tartály a beépített csőspirálon keresztül, egy hőszivattyúból, kondenzációs gáz kazánból vagy egy napkollektorból származó hőt képes használati meleg vízzé átalakítani. A hőcserélő spirál kiemelkedően nagyméretű hőleadó felületének köszönhetően, a rajta átkeringő meleg víz felmelegíti az azt körbe vevő hálózati vizet, és gyors, akár órán belüli felfűtést is biztosíthat.
Igény esetén a tartály rendelhető elektromos fűtőbetéttel (6/4″-os csatlakozás), mely alternatív beépített hőforrást jelentő elektromos teljesítmény mindenképpen hosszabb idejű felfűtés alatt képes a belépő alacsonyabb hőmérsékletű hálózati vízből 40-55°C hőmérsékletű használati meleg vizet előállítani.
Az indirekt hőátadást biztosító, vékony falú hőcserélő spirál, EXTRA NAGY felületével és űrtartalmával gyors és hatékony felfűtést tesz lehetővé. A tartály test alsó felén elhelyezett hőcserélő a környezetében felmelegíti a hálózati vizet, a felfelé áramló felmelegített víz helyére áramlik a tartály felső részéről az alacsonyabb hőmérsékletű, ezzel biztosítva a tartály víztartalmának az egyenletes felfűtését.
A hőcserélő spirál viszonylag alacsony hőmérsékletének köszönhetően folyamatos használat mellett sem alakul ki vízkő a hőcserélő felületén.
A FALCON HPHV S 300 indirekt használati meleg víz tartály a vásárlástól számított 3 év teljes körű garanciával rendelkezik a tartálytest és hőcserélő hegesztési minőségére, átrozsdásodásra.
A FALCON HPHV S 300 indirekt HMV tartály legfontosabb tulajdonságai:

 • HMV tartály test extra minőségű duplex rozsdamentes acél lemezből, külső burkolat galvanizált és festett acéllemezből, 50 mm vastagságú merev PU hőszigeteléssel szállítva.
 • A tartály és a hőcserélő spirál a rozsdamentes anyaghasználatnak köszönhetően a legszigorúbb higiéniai és minőségi elvárásoknak is megfelel.
 • A tartály minőség ellenőrzése során a gyártási folyamat végén a tartály test esetében és a hőcserélő esetében 12 bar teszt nyomást alkalmaznak, melynek köszönhetően a termék megbízható, és használata biztonságos.
 • A tartály test és a hőcserélő maximális üzemi nyomása 8 bar.
 • A FALCON HPHV sorozat tartályai ún. recirkulációs csatlakozással felszereltek, melynek köszönhetően, a recirkulációs ág kiépítése után a meleg víz folyamatosan rendelkezésre áll a csap előtt. Így meleg víz kivétel előtt nem szükséges a vezetékben lévő hideg vizet kiengedni, amíg megérkezik a meleg víz.
 • (a recirkulációs ághoz szükséges keringető szivattyú nem része a tartálynak)
 • A tartály oldalán 2 db 1/2″-o mérőpont (mérőhüvely) is kialakításra került.
 • Igény esetén, felárért a tartály test 6/4″-os csatlakozású elektromos fűtő betéttel is kiegészíthető.
 • A berendezés az energia besorolása alapján az „A” energia osztályba tartozik.

A FALCON HPHV S 300 rozsdamentes használati meleg víz tartály alapfelszereltsége:

 • rozsdamentes 300 liter űrtartalmú acél tartály test és megnövelt felületű hőcserélő
 • tartály test hálózati víz és recirkulációs csatlakozásokkal, és leeresztő csatlakozóval
 • oldalsó elhelyezésű mérőpontok (2 db) a hőmérséklet érzékelőnek
 • 50 mm vastagságú kemény PU hőszigetelés, galvanizált és festett acél lemez külső burkolat
 • 4 db támasztóláb
 • 3 év gyártói garancia a tartály átrozsdásodására és víz szivárgásra