• Nincsenek termékek a kosárban.

Shop

Termostroj Termo Max 255 kW elektromos kazán központi fűtéshez

Ipari kivitelű, 255 kW névleges teljesítményű Termostroj Temo Max elektromos vízteres kazán központi fűtéshez, alapfelszereltségben külső hőmérséklet érték alapján korrigált vízhőmérséklet szabályzással, rendelhető vezérlő modullal használati meleg víz előállításhoz, biztonsági berendezésekkel és 99%-os működési hatásfokkal.

Egyedi áras termék.

Termostroj Termo Max 255
Ipari kivitelű, 255 kW névleges teljesítményű Termostroj Temo Max elektromos vízteres kazán központi fűtési rendszerhez (maximum 6 bar üzemi nyomás), alapfelszereltségben külső hőmérséklet érték alapján korrigált előremenő vízhőmérséklet szabályzással, rendelhető vezérlő modullal használati meleg víz előállításhoz, biztonsági berendezésekkel és 99%-os működési hatásfokkal.

A beállítható teljesítménynek köszönhetően, a kazán maximális 255 kW teljesítménye 7 lépcsőben, a vezérlőpanelen leszabályozható. A kazán teljesítmény lépcsői: 30/60/90/165/195/225/255 kW, a csökkentett maximális felvett teljesítmény értelem szerűen a leadott hőteljesítményt is csökkenti.

Fűtési meleg víz előállítás radiátoros fűtési rendszer esetén 20-90°C, padlófűtési rendszer esetén pedig 15-45°C vezérlet hőmérséklet tartományban áll rendelkezésre. A külső hőmérséklet érték alapján korrigált működés esetében az előremenő vízhőmérsékletét a kazán a kiválasztott fűtési görbe alapján, automatikusan választja meg.
A felárért rendelhető vezérlő modul működése használati meleg víz előállításhoz, 10-65°C hőmérséklet tartományban szabályozható.
A Termo Max kazán gyárilag beépített, és a működéshez szükséges biztonsági berendezésekkel szállított. Üzemeltetéséhez három fázisú elektromos csatlakoztatás szükséges, kizárólag zárt fűtési rendszerre telepíthető. A maximális üzemi nyomás 6 bar, de a fűtési rendszerbe megfelelően méretezett zárt tágulási tartály beépítése szükséges.

A kazántól független indirekt használati meleg víz tartályon keresztül biztosított hálózati meleg vízellátás gyors és nagy teljesítményű meleg víz felfűtést és rendelkezésre állást garantál. A meleg víz vételi pontok számától függetlenül, megfelelő méretezés esetén, folyamatos és hőingadozás nélküli hálózati meleg vízellátást biztosít.
Teljesen hangtalan üzemű és teljesítményéhez képest kisméretű, működtetéséhez sem légcsere, sem kémény nem szükséges, melynek köszönhetően az épület bel terében bárhol felszerelhető.

GYIK = gyakran ismételt kérdések a Termostroj Termo Max 180 kazánhoz

A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított kazán bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető.
Az előremenő vízhőmérséklete széles hőmérséklet tartományban, 20-90°C radiátoros és 15-45°C padlófűtés esetében, a vezérlő panelen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható.
A 255 kW-os Termostroj elektromos kazán kizárólag három fázisú elektromos hálózatról üzemeltethető.
Ami fontos, hogy a berendezés bekötéséhez szükséges hálózati feszültség (kismegszakító) rendelkezésre álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel történjen.
Az elektromos kazán üzemeltetésnek az egyik legfontosabb kérdése, hogy a megfelelő Amper mennyiség az elektromos hálózatban rendelkezésre áll-e. A 255 kW teljesítményű elektromos kazán működtetéséhez minimum  3x 370 Amper, de 3x 400 Amper biztosíték rendelkezésre kell hogy álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel (minimum 200 mm2) történjen.
A tápvezeték fenti mérete 25°C hőmérséklet és maximum 10 méteres tápkábel hosszúság figyelembe vételével került kiszámításra. A méretezéshez minden esetben, a valós körülményeken alapúló egyedi számítás szükséges.
A 255 kW-os elektromos kazán rendkívül magas működési hatásfokkal üzemel. A gyakorlatban a felvett elektromos teljesítmény szinte teljes egésze megjelenik hőenergiaként a rendszerben.
A kazán maximális teljesítménye hét lépcsőben manuálisan, a vezérlőpanelen lehatárolható.
A beállítható kazán teljesítmény lépcsők 30/60/90/165/195/225/255 kW. Kérjük vegye figyelembe, hogy a csökkentett teljesítményű lépcsőkben a felvett és leadott maximális teljesítmény is eltér a maximális kazán teljesítménytől.
Ezen túl a teljesítmény lehatárolás a működés közbeni modulált teljesítmény lépcsők számát is befolyásolja.
Az elektromos kazánok működése rendkívül pontosan szabályozott és ennek köszönhetően környezetbarát energia felhasználású. A teljesítményét a teljes modulált teljesítmény tartományban maximális hatásfokkal képes biztosítani. Ennek köszönhetőn elhanyagolható túlfűtéssel biztosítja Önnek a beállított előremenő fűtési víz hőmérsékletet.
Digitális és moduláris fűtési teljesítmény szabályzása három teljesítmény lépcsőben 0-99% között működik, melynek megfelelően a fűtési teljesítmény lépcsőket az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés.
Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési meleg víz kapacitás igények esetén működik maximális teljesítményen.
Elhanyagolható zajterhelés mellett, gyakorlatilag hangtalan üzemű berendezés, működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.
Bár lehetséges az elektromos kazánt egy beállított előremenő vízhőmérséklettel folyamatos üzemben is használni, a felhasználói kényelem és a takarékos működtetés érdekében üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt, mely az aktuális hőigényt figyelembe véve indítja vagy állítja meg a kazánt.
A Termo Max kazán alapfelszereltségben külső hőmérséklet érték alapján korrigált hőmérséklet szabályzással szállított. Amennyiben a külső hőmérséklet érték alapján kívánja működtetni a kazánt, előzetesen a kazán vezérlő memóriájában elmentett fűtési görbék közül szügséges a megfelelőt kiválasztania. Ezután a kazán nem egy egyenletes előremenő vízhőméréklettel, hanem a külső mért hőmérséklettől függő, változó vízhőmérséklettel dolgozik.
A Termostroj Termo Max elektromos kazán a vásárlástól számított teljes körű 3 év garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint a kazán beépített elektromos komponenseire.

FONTOS! A garancia feltétele a mágneses iszapleválasztó beépítése a visszatérő ágba.

A Termostroj Termo Max 255 elektromos kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Hátulsó kialakítású előremenő és visszatérő fűtési rendszer csatlakozás (DN 80)
 • Hátulsó kialakítású töltő ürítő csatlakozás
 • Kazán víz hőmérséklet érzékelő (elektronikus, digitális kijelzéssel)
 • Kazán túlfűtés esetére biztonsági termosztát, összekapcsolva az áramvédő kapcsolóval / FI relé (manuális kazán újra indítás szükséges)
 • Kazántest levegő jelenlét érzékelő (automatikus kazán újra indulással a levegő eltávozása után)
 • Biztonsági kapcsoló alacsony feszültség esetére (automatikus kazán újra indulással)
 • Kazántest 4 mm vastagságú acél lemezből, és 8 bar-os hidraulikus nyomással tesztelve
 • Kazán külső burkolat 1,5 mm vastagságú festett acél lemezből
 • Incoloy 800 márkájú, INOX rozsdamentes elektromos fűtőbetétek, csoportokban való kapcsolási lehetőséggel
 • 15 kW-os fűtőelemek, egyenként 3 pólusú biztosítékkal
 • Kazán vízoldali ellenállása 48 mbar (ΔT = 10 oC)
 • Pontos teljesítmény szabályzást biztosító PID elven megvalósuló kazánvezérlés
 • Külső hőmérséklet alapján korrigált működési hőmérséklet, az előre definiált fűtési jelleggörbék kiválasztási és eltolási lehetőségével
 • Kazán előremenő fűtési víz hőmérsékletének szabályzása
 • Indirekt HMV tartály használati meleg víz hőmérsékletének szabályzása (felárért rendelhető)
 • Kazán maximális teljesítményének manuális lehatárolása 7 lépcsőben
 • Kikapcsolt állapotban is működő, automatikus kazán, fűtési rendszer és HMV tartály fagyás elleni védelem (a HMV felárért rendelhető, de mindkét vezérlő panel opció része)
 • Kazán teljes teljesítményének felépítése teljesítmény lépcsőként 15 mp-es időeltolásokkal
 • Nagyobb hőteljesítmény igény esetén, a vezérlő panelek tetszőleges számú Termo Max elektromos kazán összekapcsolását teszik lehetővé
 • Maximális üzemi nyomás 6 bar, javasolt üzemi nyomás tartomány 1-4 bar
 • Maximális üzemi hőmérséklet 90°C
 • Kazántest nyomásvizsgálat a gyártás során, a kazántest hegesztése valamint a kazán komplett összeépítése után is
 • Kazán elektromos szigetelés vizsgálat (500 V) a kazán gyártási folyamat végén
 • 3 év garancia a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra
 • 3 év garancia a kazán beépített elektromos komponenseire
 • Üzemeltetéséhez szoba termosztát és külső hőmérséklet érzékelő használata javasolt
 • Beszerelése és üzembe állítása, a forgalmazó által jóváhagyott szakembert igényel

A fűtési rendszerekhez elfagyás elleni védelemnek a gyártó a ThermoFluid​ típusú hőközlő folyadék használatát javasolja.

Digitális és moduláris fűtési teljesítmény szabályzás 0-100% között, melynek megfelelően a fűtőcsoportok és/vagy fűtőbetétek számát és teljesítményét az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés. Az intelligens PID vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési vagy használati meleg víz kapacitás igények esetén működik maximális teljesítményen.

A Termostroj Termo Max 255 kW kazán alapfelszereltsége:

 • vízteres kazántest digitális vezérléssel, elektromos fűtőbetétekkel és biztonsági berendezésekkel
 • magyar nyelvű kezelési utasítás
 • 3 év teljeskörű garancia
 • Felárért rendelhető kiegészítők:
 • Vezérlő panel külső hőmérséklet kompenzációval, HMV vezérléssel, külső hőmérséklet érzékelővel és HMV hőmérséklet érzékelővel (bruttó 19.000,- Ft)