• Nincsenek termékek a kosárban.

Shop

Thermex 15 Kw elektromos kazán központi fűtéshez és meleg víz előállításhoz

294.990 Ft

Vízteres elektromos kazán központi fűtéshez és/vagy indirekt meleg víz tároló tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz, 15 kW teljesítményben.

THERMEX E915 – 15 kW elektromos kazán

A THERMEX gyártó új elektromos kazánja, kompakt kialakításban, ellenőrzött minőségű részegységekből, központi fűtéshez (radiátoros, padló- vagy falfűtéshez) és indirekt használati meleg víz tartállyal összekapcsolva, használati meleg víz előállításra.

Hangtalan működésű, 15 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán, közel 100%-os hatásfokkal, és a kezelő felületen 6 teljesítmény lépcsőben beállítható teljesítménnyel. A beállítható teljesítményeknek köszönhetően, a kazán a maximális 15 kW teljesítmény mellett 2,5/5/7,5/10/12,5 kW beállított teljesítménnyel is üzemeltethető. (a csökkentett maximálisan felvett teljesítménnyel párhuzamosan a leadott hőteljesítmény is csökken)

THERMEX E9 elektromos kazánok profi kialakításban.

 • Kis tömegű és kis befoglaló méretű – főköri keringető szivattyúval és zárt tágulási tartállyal felszerelt kompakt elektromos kazán kategóriájában az egyik legkönnyebb, a kis külső méreteinek köszönhetően egyszerűen és gyorsan telepíthető.
 • Kettős, kombinált felhasználás – a tág hőmérséklet tartományban szabályozható előremenő víz hőmérsékletnek köszönhetően, radiátoros, padló vagy falfűtéshez is közvetlenül, kettős felhasználás esetén egy motoros váltószelepen keresztül indirekt meleg víz tartályhoz is csatlakoztatható.
 • Vezérlés fűtéshez és forró víz előállításhoz – a digitális kezelő felületen három teljesítmény lépcsőben maximalizálhatja a fűtési és a használati meleg víz előállításhoz használt teljesítményt. A kiválasztott teljesítmény mellett eltérő hőmérséklet értékeket is megadhat. Így padlófűtés esetén működhet a kazán pl. 37°C fokos, míg meleg víz előállítás során 60°C fokos előremenő víz hőmérséklettel. A kazán vezérlése képes szabályozni egy motoros háromjáratú szelep működtetését, egy HMV tartály hőmérséklet érzékelő mért értékét a használati meleg víz előállításhoz. Ezzel párhuzamosan egy szoba termosztát és igény esetén egy kiegészítő külső hőmérséklet érzékelő mért értékeit figyelembe véve szabályozni a fűtés folyamatát.
 • Programozható működés szoba termosztát nélkül is – a kazán kezelő felületén beállított óránkénti/napi/heti működési program alapján. (Ebben az esetben nincs belső szoba hőmérséklet mérés)
 • Magas felszereltség alap áron – 3 bar-os biztonsági szeleppel, alacsony- vagy túlnyomás esetére biztonsági kapcsolóval, túlmelegedés ellen biztonsági termosztáttal (100°C), a kazán testen és a keringető szivattyún automatikus légtelenítővel szállított. Aktiválható fagyvédő üzemmóddal.
 • Elektronikus vezérlés, teljesítmény szabályozás – mely a pillanatnyi hőigénynek megfelelő teljesítményen működteti a kazánt, 2,5 kW-os lépcsőkben fel- és lekapcsolva az aktuális leadott teljesítményt.

Fűtési meleg víz előállítás 30-80°C vezérlet hőmérséklet és 0,5-2,6 bar üzemi nyomás tartományban, míg használati meleg víz előállítás 30-60°C hőmérséklet tartományban áll rendelkezésre.

A 15 kW-os Thermex elektromos kazán (villany kazán) üzemeltetéséhez három fázisú elektromos csatlakoztatás szükséges (230 V bekötés kizárólag a 7 / 10,5 kW esetén lehetséges), a kazán tág üzemi nyomás tartományának köszönhetően nyitott és zárt fűtési rendszerre egyaránt kapcsolható (a fűtésrendszer minimális nyomása a kazán működéséhez 0,5 bar).

Az indirekt használati meleg víz tartályon keresztül (hőcserélő spirállal ellátott forróvíz tároló tartály) biztosított meleg víz ellátás gyors és nagy teljesítményű víz felfűtést és rendelkezésre állást garantál. A kazán automatikus HMV vezérélésének és váltó szelep működtetésének köszönhetően a legegyszerűbb indirekt használati meleg víz tartállyal együtt is hatékonyan üzemeltethető. Az indirekt használati meleg víz tartály, a háromjáratú motoros váltó szelep, és az NTC típusú tartály hőmérséklet érzékelő felárért rendelhető, nem része az elektromos kazánnak. A meleg víz vételi pontok számától függetlenül, megfelelő méretezés esetén, folyamatos és hőingadozás nélküli hálózati meleg víz ellátást nyújt.
FONTOS. A Thermex elektromos kazánok vezérlésén igény esetén kiválasztható a használat meleg víz előállítás elsőbbsége a fűtési funkcióval szemben.

GYIK = gyakran ismételt kérdések a THERMEX E915 – 15 kW elektromos kazánhoz

Központi fűtési rendszerekre kialakított elektromos kazán bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető. Az előremenő víz hőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (30-80°C), a vezérlő panelen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható.

Indirekt használati meleg víz tartállyal kiegészítve a kazán és vezérlése alkalmas 30-60°C hőmérséklet tartományban használati meleg víz előállítására is. A kazán vezérlésen beállítható a kívánt használati víz hőmérséklet, és a kazán a beállításnak megfelelően automatikusan biztosítja ingatlanának fűtési és használati meleg víz előállítását. Fontos, hogy a fűtési rendszerbe szükséges egy motoros három járatú váltószelep beépítése is, melynek a működtetését a kazán vezérlése biztosítja. A használati meleg víz előállításhoz ezen túl, szükséges egy hőmérséklet érzékelő is (NTC). A kazán folyamatosan nyomon követi a használati meleg víz tartályban a hőmérséklet változását és szükség esetén automatikusan elindítja a kazánt.


A 15 kW-os THERMEX elektromos kazán kizárólag három fázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra előkészített. Ami fontos, hogy a berendezés bekötéséhez szükséges hálózati feszültség (kismegszakító) rendelkezésre álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel történjen.

Az elektromos kazán üzemeltetésnek az egyik legfontosabb feltétele, a megfelelő Amper mennyiség elektromos hálózatban való rendelkezésre állása. A 15 kW-os kazán üzemeltetéséhez minimum 3 x 21,8 Amper rendelkezésre kell hogy álljon. Kérjük vegye figyelembe a szükséges elektromos hálózat méretezéséhez az ingatlan összes elektromos fogyasztójának teljesítményét. Amennyiben alul méretezik az elektromos hálózatot, több eszköz együttes működtetése esetén a kismegszakító folyamatosan leveri a biztosítékot.

A kazán maximális teljesítménye hat lépcsőben a vezérlőpanelen lehatárolható.
A beállítható kazán teljesítmény lépcsők 2,5/5/7,5/10/12,5/15 kW. Kérjük vegye figyelembe, hogy a csökkentett teljesítményű lépcsőkben a felvett és leadott maximális teljesítmény is eltér a maximális kazán teljesítménytől.


A THERMEX 15 kW-os kazán teljesítménye 0-15 kW-os modulált teljesítmény tartományban áll rendelkezésre. Ennek köszönhetően a hatásfokát megtartva, hét lépcsőben (0/2,5/5/7,5/10/12,5/15 kW) szabályozza a pillanatnyi teljesítményét a hőigényhez igazodva.
A kazán alkalmas 1 külső hőmérséklet érzékelő csatlakoztatása után (NTC szenzor), a mért hőmérséklet értéket figyelembe vevő, gyárilag programozott fűtési görbék alapján is működni. (lásd csatolt dokumentumok)

A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlan esetén akár 200-220 m2felújított (homlokzati hőszigetelés és korszerű nyílászárók) ingatlan esetén 150 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakás vagy családi ház esetén 85-90 m2 hasznos alapterület kifűtésében gondolkodhat.
Az elektromos kazánok működése pontosan szabályozott és ennek köszönhetően elhanyagolható túlfűtéssel biztosítja Önnek a beállított előremenő fűtési víz hőmérsékletet. Digitális és moduláris fűtési teljesítmény szabályzása három (négy) teljesítmény lépcsőben 0-100% között működik, melynek megfelelően a fűtési teljesítmény lépcsőket az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés.

Elhanyagolható zajterhelés mellett, gyakorlatilag hangtalan üzemű berendezés, melyet a lakás vagy ház bármely részén felszerelhet. Működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.


Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy beépített ERP Ready frekvencia szabályozott, korszerű és minimális áram fogyasztással bíró főköri keringető szivattyúval szerelt.

Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy zárt tágulási tartállyal szerelt (6 liter).

A kazán üzemeltetése lehetséges hagyományos szoba termosztáttal, illetve a termosztátot egy külső hőmérséklet érzékelő kiegészítésével, mely a mért külső hőmérsékletet figyelembe véve szabályozza a kazán előremenő víz hőmérsékletét. E mellett működtethető a kazánon beállított működési program alapján (óra/nap/hét) is, mely kiváltja a szoba termosztát használatát, azonban ebben az esetben a kazán nem figyeli az ingatlan belső hőmérsékletét.

A THERMEX E915 – 15 kW-os kazán a vásárlástól számított 3 év teljes körű garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint a kazán beépített elektromos komponenseire. FONTOS! A garancia feltétele a mágneses iszapleválasztó beépítése a fűtési rendszer visszatérő ágába.

A THERMEX E915 – 15 kW elektromos kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Alsó előremenő és visszatérő fűtési rendszer csatlakozás (3/4″)
 • Alsó kialakítású töltő ürítő csatlakozás záró szeleppel
 • Kazán víz hőmérséklet érzékelő
 • Kazán túlmelegedés esetén (100°C felett) mechanikus működésű biztonsági termosztát
 • Alacsony vagy túlnyomás esetén (0,5 bar alatt / 2,6 bar felett) biztonsági kapcsoló, mely megakadályozza a kazán működését
 • Kazán nyomás érzékelő (aktuális nyomás érték megjelenítése a nyomás mérő órán)
 • Frekvencia szabályzott főköri keringető szivattyú (40-85 Watt), a kazán fűtési funkciójának leállása utáni időzíthető futással, automatikus légtelenítővel
 • Beépített biztonsági szelep túlnyomás esetére (3 bar)
 • IP40-es érintésvédelmi besorolás
 • Kazántest 12 mm vastagságú hőszigeteléssel
 • Kazántest felső részén elhelyezett automatikus légtelenítő szelep
 • Beépített tágulási tartály (6 liter)
 • Elektromos fűtőbetétek (6 db 2500 Wattos), fűtőelemenkénti kapcsolási lehetőséggel
 • Kazánvezérlés, szoba termosztát, váltószelep és külső hőmérséklet érzékelő bekötési lehetőséggel
 • Kazán előremenő fűtési és az indirekt HMV tartály használati meleg víz hőmérsékletének szabályzása
 • Aktiválható kazán fagyás elleni védelem
 • Beszerelése szakembert igényel, de egy ellenőrzési lista kitöltése után, további kötelező beüzemelés vagy műszaki szemle nélkül használatba vehető
 • A fűtési rendszerekhez elfagyás elleni védelemnek a gyártó a ThermoFluid​ típusú hőközlő folyadék használatát javasolja


A THERMEX 915 – 15 kW kazán alapfelszereltsége:

 • vízteres kazántest digitális vezérléssel és elektromos fűtőbetétekkel
 • kazántest burkolat és rögzítési eszközök a falra való felszereléshez
 • beépített fűtési szivattyú, tágulási tartály és biztonsági berendezések
 • magyar nyelvű kezelési utasítás
 • 3 év teljes körű garancia​

Rendelhető kiegészítők (lásd lent, Kapcsolódó termékek):

 • manuális vagy digitális szoba termosztát
 • szoba hőmérséklet és külső hőmérséklet érzékelő (NTC szenzor)
 • indirekt használati meleg víz tartály
 • 3-járatú motoros váltószelep

 

Gyártó Thermex Corporation
Alapfelszereltségű keringtető szivattyú és zárt tágulási tartály igen
Elektromos csatlakozás típusa 400 V (háromfázisú)
Felhasználás célja központi fűtés és kiegészítő tartállyal indirekt használati meleg víz előállítás
Fűtési rendszer típusa nyitott és zárt fűtési rendszer
Garancia időtartama 36 hónap teljeskörű garancia
Kazán vezérlés fagyvédő funkcióval igen
Vezérlő panel típusa elektronikus digitális
Névleges teljesítmény 15 kW
Áramerősség igény 3×21,8 Amper
Elektromos fűtőbetét 6×2,5 kW
Max. üzemi hőmérséklet 80 °C
Víztartalom 8 lit.
Előrem./Visszat. csatlakozás 3/4 R
Max. üzemi nyomás 2.6 bar
Tömeg 25 kg
Szélesség 440 mm
Magasság 740 mm
Mélység 235 mm
Tömeg 25 kg
Méretek 44 × 74 cm