• Nincsenek termékek a kosárban.

Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Az amorf szalagok más fűtésekkel szemben széles és nagy fűtőfelülettel rendelkeznek, ezáltal hőtani képességük rendkívül jó. Az AHT szalagok megbízhatóbbak, és korrózióállóak. Fő jellemzőik a következők: Vastagság 20-30 micron Szélesség 2-100 mm Korrózióállóság magas (nikkel és króm alapú) Hajlékonyság és rugalmasság magas, Hőátadási terület magas A felmelegedési idő gyors.
Az alacsony üzemi hőmérséklet 28-30 Celsius fok miatt a fűtőszőnyegeket egyszerűen közvetlenül hideg, meleg és szőnyegpadló alá helyezhető. Az aljzat és a burkoló között kerül elhelyezésre. Faanyag, parketta vagy szőnyegpadló alá történő beszerelés esetén a fűtőszőnyegeket az aljzatra helyezi, ? hüvelykes (6 mm) önszintező anyaggal borítja, majd a padlóburkolatot közvetlenül a tetejére helyezi.A fűtőtestek és az elektromos áramkör közötti kapcsolatot egy tanúsított villanyszerelő végezheti a telepítési útmutató alapján.

(20%-kal kedvezőbben)

A fűtőszőnyegek nem vághatóak, így 25 cm, 50 cm, 1 m széles és különböző hosszúságban készülnek. Ezért tervezés szükséges.A tervezés egy méretezett alaprajz vagy helyszini felmérés alapján készülhet. Egy adott terület fűtőszőnyeggel történő fűtéséhez más rendszerekhez képest NEM szükséges 100%-ban lefedni az egész területet, elég 80%-ban, hogy a megfelelő fűtést megkapjuk. A fűtőszőnyegek a telepítésnél a faltól 10 cm-re, egymástól 5 cm-re helyezkednek, így valójaban az egész terület fűthető, és nem lesz kieső rész. Persze ettől el lehet térni. Vannak beépített szekrények, pultok, fördőkád stb. amelyek alá nem tervezünk fűtést. A berendezés során lehetnek zárt bútorok amiket nem érdemes fűteni. A jó hír ezek alatt ki- és vissza kapcsolható a fűtés.

További információk a telepítésről

Az AHT szalag bevonatának alacsony elektromos ellenállásának teljesítménye szükséges fontossággal bír, ezért a termékünk a 2. osztályba tartozó, kettős szigetelő termék tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezért tesztelt és az IEC / EN 60335-2-96: 2002 és az IEC 60335-1: 2001 / EN 60335-1: 2002 biztonsági szabványnak megfelelően ellenállt 3000 volt / 1 percig. Ez azt jelenti, hogy a termék elegendő elektromos ellenállással rendelkezik a legszigorúbb előírásoknak megfelelően. Mindegyik egységet 3000 voltos elektromos ellenállással tesztelik a gyártósoron belüli egységekre vonatkozó IEC szabványoknak megfelelően. Az elektromos ellenállást minden berendezésen megismételjük a telepítés után, a Merger teszt készülék segítségével, és a mért ellenállási értéket a jótállási kártyán rögzítjük.

Az AHT fűtőszőnyegek számos jellemzője teszi vonzóvá a felszíni fűtéshez:

 • Hatékony hőátadás, nagy felület és a szalagok rendkívül hőátadási tényezője,ami megakadályozza a fém hőelnyelését.
 • Nincs túlhevülés az alacsony üzemi hőmérséklet miatt,
 • Gyorsabb és hatékonyabb fűtés, mivel a szőnyegek a padló alatt közvetlenül a felület alatt helyezkednek el (míg a többi rendszernek többségét mélyebb hőmérsékletük miatt be kell ágyazni).
 • Különösen gyorsabban ingadozó (be / ki) üzemmódban energiatakarékosságot várhat az alacsony fűtőteljesítmény és a hatékony hőátadás miatt.
 • Nagyon kényelmes fizikai forma, amely gyors és egyszerű telepítést tesz lehetővé.
 • Nagyobb megbízhatóság jellemzi az alacsony fűtési hőmérséklet miatt,
 • Nagy mechanikai szilárdság és korrózióállóság.
A kristályos szerkezet hiánya miatt az amorf szalagok nagyobb elektromos ellenállással rendelkeznek, mint az azonos összetételű kristályos szilárd anyagok. A szalag fizikai formájával együtt, amely kis tömegű felületi arányt biztosít, a szalagot nagyon vonzó jelölté teszi fűtőelemként. Miért? A magyarázat nagyon egyszerű: az energiaátvitel bármely fűtőelemtől arányos a felületével és a fűtőtest és a környezet közötti hőmérséklet különbséggel. Minél nagyobb a felület, annál alacsonyabb a hőmérsékleti különbség, amely ahhoz szükséges, hogy az energiát a fűtőberendezéstől a környezet felé továbbítsa. Mivel a szalag felülete viszonylag nagy (a hagyományos fűtővezetékek felületeivel összehasonlítva) képes alacsony hőmérsékleten hatékonyan átadni a hőt környezetének. A háztartási fűtési környezetben az alacsonyabb hőmérséklet azt jelenti, hogy egészségesebb környezetet és nagyobb biztonságot és tartósságot biztosít.
Az amorf fémötvözetek, amelyeket gyakran fémüvegnek neveznek, viszonylag új anyagok, elsősorban vékony szalagok formájában. Gyors hűtési technikával olvadt fémötvözetekből készülnek. Ebben a technikában egy olvadt fémötvözet anyagot öntenek egy gyorsan forgó rézdobra amit nagyon gyorsan lehűtenek (kb. 1.000.000 fok / másodperc sebességgel). Mivel a megszilárdulás ilyen gyorsan megy végbe, nincs kristályszerkezet kialakulásának esélye. Ehelyett egy nagyon vékony szalag formájú amorf szilárd anyag keletkezik aminek vékonysága 20-30 mikron (a szélesség néhány millimétertől 10 cm-ig terjed).

Nyilvánvaló, hogy az amorf szalagokban nincs kristályos szerkezet. Azonban az anyag egyéb tulajdonságait befolyásolja a kristályos szerkezetek hiánya.

Az amorf fémötvözetek homogén, nem határos szerkezete egyedülálló mechanikai, korrózióálló, kopásálló tulajdonságokat biztosítanak.

Az AHT forradalmi amorf szalag technológiája lehetővé teszi a szalagok különböző felületekhez való alkalmazását.

Az AHT amorf szalagjai sokkal hatékonyabb fűtőelemek, mint a rendszeres fűtési vezetékek, mivel ezek:

 • Az üzemi hőmérsékletet más rendszernél hamarabb érik el,
 • egyenletes hőt állítanak elő,
 • működtetése gazdaságosabb, költséghatékonyabb,
 • a fűtőszál profilja vékony és kivételesen rugalmas,
 • hihetetlenül egyszerű a telepítése,
 • megbízható és tartós.
Győződjön meg róla, hogy az aljzatba szerelt villamos áramkör 30 mA-es FI relé eszközzel (RCD) van felszerelve. Az IEC / EN 60335-2-96: 2002 és az IEC 60335-1: 2001 / EN 60335-1: 2002 biztonsági szabvány szerint