• Nincsenek termékek a kosárban.

Shop

Adax FAMN WiFi “L” Elektromos Fűtőpanel – 250W Fehér

102.900 Ft

Az ADAX 2022-ben átalakult formavilággal hozza forgalomba a FAMN fűtőpaneleket.

Cikkszám: 450040 Kategóriák: , ,
A fűtőelem védettségi osztálya IP24-es (fröccsenés ellen védett), így normál háztartási vagy kereskedelmi helyiségekbe, valamint nedves helyiségekbe, például fürdőszobába és mosókonyhába egyaránt beépíthetők. A beépített vezeték nélküli WT termosztát lehetővé teszi a helyiségek fűtését, amikor arra szükség van, és csökkenti a szobahőmérsékletet éjjel vagy nappal, ha alszik vagy nincs otthon. A mobilalkalmazás segítségével könnyedén módosíthatja az aktuális beállításokat okostelefonjával vagy tablet használatával, tartózkodási helyétől függetlenül. Ezenkívül Bluetooth segítségével is működik a regisztráció, ami ennek köszönhetően egy gyors folyamat és nincs szükség központi jeladóra. A termosztát pontosan tartja a hőmérsékletet, ami elengedhetetlen feltétele a kényelemnek és az energiamegtakarításnak. A fűtőtesten megvilágított digitális kijelző mutatja, hogy milyen hőmérsékletet tartanak fenn a helyiségben, a mobiltelefon vagy tablet képernyőjén pedig az aktuális és az előre beállított hőmérséklet látható, de visszajelzést kapunk az aktuális hőfokokról is.

A norvég fűtőpanelek főbb, közös jellemzője

 

A norvég fűtőpanelek nem csak a nevükben norvégok, a skandináv ország háztartásainak nagy részében ilyen fűtési megoldásokat alkalmaznak. Teljesen önálló fűtésre tervezték őket, de kiegészítő fűtésként is remekül funkcionálnak. Bárhol alkalmazhatóak, ahol elektromos áram van. Ajánlott lakásokba, házakba, nyaralókba, üzlethelyiségekbe. A legtöbb típus fröccsenő víz ellen védett, így fürdőszobák és egyéb vizes helyiségek fűtésére is kiváló megoldás.

A fűtés elve 

A fűtőpanel belsejében nincs ventilátor, konvekciós elv alapján működik. Alul beáramlik a hideg levegő, áthalad a fűtőbetéten és melegítve távozik. Amint a hőmérséklet elérte a kívánt szintet, ki-be kapcsol, ezután a fűtési időszak kb. egyharmadában vesz fel áramot. A fűtőbetét egy kerámiaházban lévő speciális ötvözet, melynek hőmérséklete alacsony, nem izzik, ezért élettartama gyakorlatilag örökös.

Hangtalan működés

Mivel a panelekben nincsen semmilyen mozgó alkatrész, ezért működésük szinte hangtalan.

Nagyon pontos termosztátok

Minden norvég fűtőpanel processzor vezérelt termosztáttal van gyárilag szerelve, amik 0,5 fokos hőmérséklet különbségre reagálnak. Ezáltal a helyiség soha nem lesz sem alul sem túlfűtött, a panel pontosan a beállított hőfokot tartja, ezzel energiát spórolva.

Beüzemelés 

A fűtőpanel felszerelése és beüzemelése nem igényel szakembert, bárki otthon könnyedén és gyorsan elvégezheti. 4 csavarral a tartókonzolt a falhoz kell erősíteni, ráakasztani a fűtőpanelt, a gyárilag szerelt dugvillát a hálózatra csatlakoztatni és a panel azonnal használatra kész.

Felhelyezés

A fűtőpaneleket függőleges falfelületre, a padlótól 10-20 cm-re kell elhelyezni. Magasabbra való felszerelésük hatékonyság vesztéssel jár! Lehetőleg nyílászáró alá, de ha ez nem megoldható, helyezheti a helyiség egyéb részeire is. Csak vízszintes, fekvő helyzetben működnek megfelelően, függőleges felhelyezésük TILOS!

További tanácsok a fűtőpanelek elhelyezéséhez itt.

5 év gyári cseregarancia

Minden norvég fűtőpanel valóban Norvégiában készül szakértő kezek által és minőségi anyagokból. Nincs bennük semmilyen mozgó vagy kopó alkatrész, nagyon hosszú élettartammal lehet számolni. Mindkét norvég gyártó 5 év teljes körű cseregaranciát vállal a termékeket. Ez azt jelenti, hogy ha a fűtőpanel meghibásodik a garanciális időn belül, Önnek akár 3 munkanap alatt az otthonába kerülhet az új panel, így biztonságban érezheti magát a legkeményebb téli hónapokban is.

Szükséges villamoshálózat

A fűtőpanelek üzemeltetéséhez egy fázisú, 230 V feszültségű hálózat is elegendő, nem szükséges három fázis kiépítése. Az egyes típusokhoz szükséges áramerősséget az adott fűtőpanel terkmékoldalán találja. Amennyiben több panelt tervez vásárolni, egyeztessen villanyszerelővel, mert szükséges lehet a hálózat fejlesztése is.

Fogyasztás

Az örök kérdés, amire minden ügyfelünk kíváncsi a vásárlás előtt, és amivel senkinek sincs problémája vásárlás után. Előre nagyon nehéz fogyasztási adatokat becsülni, mivel rengeteg tényező befolyásolja. Függ többek között a fűtendő épület fizikai tulajdonságaitól, a külső hőmérséklettől, felhasználói szokásoktól, stb. A rengeteg visszajelzés alapján általánosságban elmondható, hogy egy modern cirkó gázfűtéshez képest 0-20 %–al magasabb költséggel kell számolni, de ez is elsősorban a magyarországi jelenlegi energiaárak különbsége miatt van így.

8-12 év árelőny

A költségeket más oldalról is megéri megvizsgálni. Bekerülési költség tekintetében ugyanis a norvég elektromos fűtőpanelek verhetetlenek, egy 50 nm-es lakás fűtése kb 250 000 Ft-ból is megvalósítható, míg egy modern cirkó gázfűtés kiépítése alsó hangon is legalább 1 500 000 Ft. Ha nagyon túlzottan 100 000 Ft éves költségbeli is különbséggel számolunk, akkor ezt a különbséget a bekerülési költségen megspórolt összegből 12 évig fedezhetjük. Egy 100 nm-es ház esetében is hasonló számítások után legalább 8 év árelőnyünk van a gázfűtéssel szemben. Fűtési rendszere megtervezésénél mindenképpen vegye számításba, hogy milyen hosszú távon tervez az adott ingatlannal és ez alapján hozza meg a döntését!

További információk

Építési Normagyűjtemény Nem
Teljesítmény 250 W
Befűthető légtér 6,75 m³
Áramfelvétel (A) 1,1 A
Érintésvédelmi osztály IP 24
Magasság (mm) 210
Szélesség 655
Vezérlés Távolról vezérelhető WIFI termosztát
Tartozékok Fali konzol
Használat helye beltéren
Felszerelhetőség oldalfalra
Működési elv konvekciós
Szín Fehér

adax_famn_kdt_hasznalati_utmutato

Tömeg 3 kg
Méretek 65,5 × 9,5 × 21 cm