• Nincsenek termékek a kosárban.

Shop

Adax Neo SL10 (1000 W)

103.000 Ft

Dizájndíjas megjelenés.

Választható színek alapáron: fehér, piros, fekete, szürke.

 

Clear
Cikkszám: SL10 Kategóriák: , ,

A norvég fűtőpanelek főbb, közös jellemzői

A norvég fűtőpanelek nem csak a nevükben norvégok, a skandináv ország háztartásainak nagy részében ilyen fűtési megoldásokat alkalmaznak. Teljesen önálló fűtésre tervezték őket, de kiegészítő fűtésként is remekül funkcionálnak. Bárhol alkalmazhatóak, ahol elektromos áram van. Ajánlott lakásokba, házakba, nyaralókba, üzlethelyiségekbe. A legtöbb típus fröccsenő víz ellen védett, így fürdőszobák és egyéb vizes helyiségek fűtésére is kiváló megoldás.

Az alábbi jellemzők az összes, a Nordart által forgalmazott elektromos fűtőpanel típusra érvényesek.

A fűtés elve 

A fűtőpanel belsejében nincs ventilátor, konvekciós elv alapján működik. Alul beáramlik a hideg levegő, áthalad a fűtőbetéten és melegítve távozik. Amint a hőmérséklet elérte a kívánt szintet, ki-be kapcsol, ezután a fűtési időszak kb. egyharmadában vesz fel áramot. A fűtőbetét egy kerámiaházban lévő speciális ötvözet, melynek hőmérséklete alacsony, nem izzik, ezért élettartama gyakorlatilag örökös.

Hangtalan működés

Mivel a panelekben nincsen semmilyen mozgó alkatrész, ezért működésük szinte hangtalan.

Nagyon pontos termosztátok

Minden norvég fűtőpanel processzor vezérelt termosztáttal van gyárilag szerelve, amik 0,5 fokos hőmérséklet különbségre reagálnak. Ezáltal a helyiség soha nem lesz sem alul sem túlfűtött, a panel pontosan a beállított hőfokot tartja, ezzel energiát spórolva.

Beüzemelés 

A fűtőpanel felszerelése és beüzemelése nem igényel szakembert, bárki otthon könnyedén és gyorsan elvégezheti. 4 csavarral a tartókonzolt a falhoz kell erősíteni, ráakasztani a fűtőpanelt, a gyárilag szerelt dugvillát a hálózatra csatlakoztatni és a panel azonnal használatra kész.

Felhelyezés

A fűtőpaneleket függőleges falfelületre, a padlótól 10-20 cm-re kell elhelyezni. Magasabbra való felszerelésük hatékonyság vesztéssel jár! Lehetőleg nyílászáró alá, de ha ez nem megoldható, helyezheti a helyiség egyéb részeire is. Csak vízszintes, fekvő helyzetben működnek megfelelően, függőleges felhelyezésük TILOS!

5 év gyári cseregarancia

Minden norvég fűtőpanel valóban Norvégiában készül szakértő kezek által és minőségi anyagokból. Nincs bennük semmilyen mozgó vagy kopó alkatrész, nagyon hosszú élettartammal lehet számolni. Mindkét norvég gyártó 5 év teljes körű cseregaranciát vállal a termékeket. Ez azt jelenti, hogy ha a fűtőpanel meghibásodik a garanciális időn belül, Önnek akár 3 munkanap alatt az otthonába kerülhet az új panel, így biztonságban érezheti magát a legkeményebb téli hónapokban is.

Szükséges villamoshálózat

A fűtőpanelek üzemeltetéséhez egy fázisú, 230 V feszültségű hálózat is elegendő, nem szükséges három fázis kiépítése. Az egyes típusokhoz szükséges áramerősséget az adott fűtőpanel terkmékoldalán találja. Amennyiben több panelt tervez vásárolni, egyeztessen villanyszerelővel, mert szükséges lehet a hálózat fejlesztése is.

Fogyasztás

Az örök kérdés, amire minden ügyfelünk kíváncsi a vásárlás előtt, és amivel senkinek sincs problémája vásárlás után. Előre nagyon nehéz fogyasztási adatokat becsülni, mivel rengeteg tényező befolyásolja. Függ többek között a fűtendő épület fizikai tulajdonságaitól, a külső hőmérséklettől, felhasználói szokásoktól, stb. A rengeteg visszajelzés alapján általánosságban elmondható, hogy egy modern cirkó gázfűtéshez képest 0-20 %–al magasabb költséggel kell számolni, de ez is elsősorban a magyarországi jelenlegi energiaárak különbsége miatt van így.

8-12 év árelőny

A költségeket más oldalról is megéri megvizsgálni. Bekerülési költség tekintetében ugyanis a norvég elektromos fűtőpanelek verhetetlenek, egy 50 nm-es lakás fűtése kb 250 000 Ft-ból is megvalósítható, míg egy modern cirkó gázfűtés kiépítése alsó hangon is legalább 1 500 000 Ft. Ha nagyon túlzottan 100 000 Ft éves költségbeli is különbséggel számolunk, akkor ezt a különbséget a bekerülési költségen megspórolt összegből 12 évig fedezhetjük. Egy 100 nm-es ház esetében is hasonló számítások után legalább 8 év árelőnyünk van a gázfűtéssel szemben. Fűtési rendszere megtervezésénél mindenképpen vegye számításba, hogy milyen hosszú távon tervez az adott ingatlannal és ez alapján hozza meg a döntését!

Az Adax Neo a magyar piacon egyedülálló módon, szinte bármilyen színben rendelhető, modern, dizájndíjas norvég elektromos fűtőpanel. A digitális, heti programozású termosztát biztosítja otthonunk optimális, takarékos fűtését. 5 év teljes körű cseregaranciával.DIGITÁLIS, PROGRAMOZHATÓ TERMOSZTÁT

Az Adax Neo 2008-as megjelenése óta több jelentős dizájn díjat is nyert különböző lakberendezési kiállításokon. A felhasznált anyagok magas minősége, a különleges és letisztult formavilág, valamint a többféle választható szín garantálja, hogy a fűtőtest a lakás berendezésének a szerves részévé váljon. A meleg levegőt kiengedő nyílások a panel tetején, rejtve találhatóak, így a letisztult formák erőteljesen hatnak.

Az Adax Neo ötféle színben rendelhető, így bármilyen stílusú helyiségbe könnyen beilleszthető. Mind az öt, alábbi szín gyári, alapáras szín, felár nélkül rendelhető:

A panel jobb felső sarkában található diszkrét digitális kijelzőn láthatjuk a beállított hőfokot, valamint a panel oldalán lévő gombok segítségével több nappali vagy éjszakai takarékhőmérsékletet állíthatunk be igényeinknek megfelelően.

HELYTAKARÉKOS MEGOLDÁS

A norvég fűtőpanelek közül az Adax Neo fizikai méretei a legkisebbek, így helyszűkében is tökéletes megoldás lehet.

Adax Neo választható színek: 14 színben alapáron, egyéb színekben a RAL színskáláról 8500 Ft/panel felár ellenében.

Szüks. betáp (A) 4,35 A
Hossz. (cm) 128 cm
Mag. (cm) 20 cm
Mélység (cm) 8,5 cm
Súly (kg) 4,6 kg
Kábel hossza (cm) 120 cm
Tömeg 4,6 kg
Méretek 128 × 8,5 × 20 cm
Szín

, , ,