• Nincsenek termékek a kosárban.

Shop

Centrometal El-Cm ePlus 9 kW elektromos kazán központi fűtéshez és indirekt HMV tartállyal kiegészítve HMV előállításhoz

321.990 Ft

Extra alacsony zajterhelésű, 9 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez radiátoros és padlófűtéshez illetve indirekt HMV tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz, 99%-os hatásfokkal.

Centrometal El-Cm ePlus 9 kW elektromos kazán

Letisztult, elegáns megjelenés, minősített részegységek és egy prémium tudású vezérlés összehangolt kombinációja jelenti a Centrometal legmagasabb felszereltségű ePlus elektromos kazán sorozatát.

Csendes működésű, 9 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez és indirekt HMV tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz, 99%-os hatásfokkal, és a vezérlőpanelen 6 teljesítmény lépcsőben leszabályozható maximális fűtéshez és használati meleg víz előállításhoz használt teljesítménnyel. A beállítható maximális teljesítménynek köszönhetően, a kazán nem csak 9 kW, hanem   1,5/3/4,5/6/7,5 kW beállított maximális teljesítménnyel is üzemeltethető. (a csökkentett maximális felvett teljesítmény értelem szerűen a leadott hőteljesítményt is csökkenti)

A részletekig átgondolt.

 • Kis tömegű és kis méretű – a keringető szivattyúval és tágulási tartállyal szerelt ún. kompakt elektromos kazánok kategóriájában az egyik legkönnyebb és kis befoglaló méreteinek köszönhetően egyszerűen és könnyen telepíthető.
 • Univerzális felhasználás – radiátoros, padló vagy falfűtéshez is egyszerűen és közvetlenül, kombinált üzemmód esetén egy motoros váltószelepen keresztül indirekt forró víz tartályhoz is csatlakoztathatja.
 • 1 vezérlés 2 funkcióhoz – a kék háttér világítású digitális kezelő felületen három teljesítmény lépcsőben nem csak a maximális fűtési de a használati meleg víz előállításhoz használt teljesítményt is beállíthatja. Az eltérő fűtési és HMV előállítás teljesítmény mellett eltérő hőmérséklet értékeket is megadhat. Így padlófűtés esetén működhet a kazán pl. 35°C fokos, míg meleg víz előállítás során 70°C fokos előremenő víz hőmérséklettel is.
 • Magas felszereltséggel – alapfelszereltségben NTC hőmérséklet érzékelővel (a meleg víz előállításhoz), 3 bar-os biztonsági szeleppel, alacsony- vagy túlnyomás esetére biztonsági kapcsolóval, túlmelegedés ellen biztonsági termosztáttal, a kazán testen gyors-légtelenítővel, a keringető szivattyún is automatikus légtelenítővel szállított.
 • PID vezérlés – mely a pillanatnyi hőigénynek megfelelő teljesítményen működteti a kazánt, 2 kW-os lépcsőkben fel- és lekapcsolva az aktuális teljesítményt.

Fűtési meleg víz előállítás 10-80°C vezérlet hőmérséklet és 0,8-2,2 bar üzemi nyomás tartományban, míg használati meleg víz előállítás 10-70°C hőmérséklet tartományban áll rendelkezésre.
Az El-Cm ePlus kazán beépített keringető szivattyúval, az indirekt használati meleg víz tartály megfűtéséhez HMV hőmérséklet érzékelő valamint váltó szelep csatlakozással, illetve vezérléssel, ezen kívül tágulási tartállyal, és a működéshez szükséges biztonsági berendezésekkel szállított.
Üzemeltetéséhez egy vagy három fázisú elektromos csatlakoztatás szükséges (230 V bekötés kizárólag a 4,5 / 6 / 9 kW esetén lehetséges), a kazán tág üzemi nyomás tartományának köszönhetően nyitott és zárt fűtési rendszerre egyaránt kapcsolható (a fűtésrendszer minimális nyomása a kazán működéséhez 0,3 bar).

Az indirekt használati meleg víz tartályon keresztül biztosított hálózati meleg víz ellátás gyors és nagy teljesítményű meleg víz felfűtést és rendelkezésre állást garantál. A kazán intelligens HMV és váltó szelep vezérlésének köszönhetően a legegyszerűbb indirekt használati meleg víz tartállyal együtt is hatékonyan üzemeltethető. A kazán és az indirekt használati meleg víz tartály bekötési sémája a kazán képek között megtalálható. Az indirekt használati meleg víz tartály felárért rendelhető, nem része az elektromos kazánnak. A meleg víz vételi pontok számától függetlenül, megfelelő méretezés esetén, folyamatos és hőingadozás nélküli hálózati meleg víz ellátást nyújt.

Amennyiben egy időben legfeljebb két ponton szükséges a használati meleg víz vétel, jól használható alternatívát kínál a kombi kialakítású elektromos kazán is. Ezek a berendezések a fűtési funkció mellett, átfolyó rendszerben képesek használati meleg vizet előállítani. (Lásd, Termostroj Termo Kombi)
Az elektromos kazán teljesen hangtalan üzemű és kisméretű, működtetéséhez sem légcsere, sem kémény nem szükséges, melynek köszönhetően a lakásban bárhol felszerelhető.

Elektromos kazán CSOMAGAJÁNLATOK – csomagban még kedvezőbb áron! (kattintson a lenti képre)

Csomagajánlat

Letölthető prospektus, energia cimke a képeknél.

Letölthető Műszaki adatok / Műszaki rajzok / Telepítési és használati útmutató. A letöltéshez kattintson a lenti képekre.

            
GYIK = gyakran ismételt kérdések a Centrometal El-Cm ePlus 9 kW elektromos kazánhoz
   Központi fűtési rendszerekre kialakított elektromos kazán bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető. Az előremenő víz hőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (10-80°C), a vezérlő panelen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható.
Indirekt használati meleg víz tartállyal kiegészítve a kazán és vezérlése alkalmas 10-70°C hőmérséklet tartományban használati meleg víz előállítására is. A kazán vezérlésen beállítható a kívánt használati víz hőmérséklet, és a kazán a beállításnak megfelelően automatikusan biztosítja ingatlanának fűtési és használati meleg víz előállítását. Fontos, hogy a fűtési rendszerbe szükséges egy motoros három járatú váltószelep beépítése is, melynek a működtetését a kazán vezérlése biztosítja. (lásd kazán képek)
A használati meleg víz előállításhoz szükséges hőmérséklet érzékelő a kazán alapfelszereltségét képezi. A kazán folyamatosan nyomon követi a használati meleg víz tartályban a hőmérsékletet és szükség esetén automatikusan elindítja a kazánt.
 A 9 kW-os Centrometal elektromos kazán gyárilag előkészített egy és három fázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra.
Ami fontos, hogy a berendezés bekötéséhez szükséges hálózati feszültség (kismegszakító) rendelkezésre álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel történjen.
Az elektromos kazán üzemeltetésnek az egyik legfontosabb szempontja, a megfelelő Amper mennyiség elektromos hálózatban való rendelkezésre állása. A 9 kW-os kazán üzemeltetéséhez minimum 1 x 39,1 vagy 3×13,1  Amper rendelkezésre kell hogy álljon. Kérjük vegye figyelembe a szükséges elektromos hálózat méretezéséhez az ingatlan összes elektromos fogyasztójának teljesítményét. Amennyiben alul méretezik az elektromos hálózatot, több eszköz együttes működtetése esetén a kismegszakító folyamatosan leveri a biztosítékot.

A kazán maximális teljesítménye három lépcsőben a vezérlőpanelen lehatárolható.
A beállítható kazán teljesítmény lépcsők  1,5/3/4,5/6/7,5 kW. Kérjük vegye figyelembe, hogy a csökkentett teljesítményű lépcsőkben a felvett és leadott maximális teljesítmény is eltér a maximális kazán teljesítménytől.
Az ePlus 9 kW-os kazán teljesítménye 0-4,5 kW-os modulált teljesítmény tartományban áll rendelkezésre. Ennek köszönhetően a hatásfokát megtartva, három lépcsőben (  1,5/3/4,5/6/7,5 kW) szabályozza a pillanatnyi teljesítményét a hőigényhez igazodva. A kazán PID vezérlése a működés során figyelembe veszi a kazán víz hőmérséklet változásának dinamikáját is. A vezérlés számol a hőleadó fűtőelemekben rendelkezésre álló pillanatnyi hőtartalékokkal és ennek megfelelően kapcsolja le, akár a beállított víz hőmérséklet elérése előtt is a fűtőelemek teljesítményét, illetve ugyanígy a víz hőmérséklet csökkenésekor számol a fűtőelemek hőleadásának reakció idejével. A cél, hogy minél kisebb túllendüléssel, és minél kisebb energia pazarlással legyen képes biztosítani, a felhasználó által meghatározott előre menő víz hőmérsékletet.
A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén akár 100 m2felújított (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 80 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén 60 m2 hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat.
Az elektromos kazánok működése pontosan szabályozott és ennek köszönhetően elhanyagolható túlfűtéssel biztosítja Önnek a beállított előremenő fűtési víz hőmérsékletet. Digitális és moduláris fűtési teljesítmény szabályzása három teljesítmény lépcsőben 0-99% között működik, melynek megfelelően a fűtési teljesítmény lépcsőket az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés.
Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési meleg víz kapacitás igények esetén működik maximális teljesítményen.

Elhanyagolható zajterhelés mellett, gyakorlatilag hangtalan üzemű berendezés, melyet a lakás vagy ház bármely részén felszerelhet. Működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.
Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy beépített ERP Ready, WILO Yonos PARA MSL 12/6 ERP ¾”, frekvencia szabályozott, korszerű és minimális áram fogyasztással (3-45 Wh) bíró főköri keringető szivattyúval szerelt.
Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy galvanizált külső és belső felületű, zárt tágulási tartállyal szerelt (8 liter).
Bár lehetséges az elektromos kazánt egy beállított előremenő víz hőmérséklettel folyamatos üzemben is használni, a felhasználói kényelem és a takarékos működtetés érdekében üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt, mely az aktuális hőigényt figyelembe véve indítja vagy állítja meg a kazánt.
Az El-Cm ePlus kazán a vásárlástól számított 4 év teljeskörű garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint a kazán beépített elektromos komponenseire. FONTOS! A garancia feltétele a mágneses iszapleválasztó beépítése a fűtési rendszer visszatérő ágába.

A Centrometal El-Cm ePlus 9 kW elektromos kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Alsó előremenő és visszatérő fűtési rendszer csatlakozás (3/4″)
 • Alsó kialakítású töltő ürítő csatlakozás és szelep
 • Kazán víz hőmérséklet érzékelő (elektronikus, beállított és aktuális érték megjelenítése a kezelő panelen)
 • Kazán túlmelegedés esetén (85°C felett) mechanikusműködésű biztonsági termosztát, 3°C alatt és 85°C felett automatikus szivattyú működtetés elfagyás és túlhevülés elleni védelem
 • Alacsony vagy túlnyomás esetén (0,5 bar alatt / 2,5 bar felett) biztonsági kapcsoló, mely megakadályozza a kazán működését
 • Kazán nyomás érzékelő (aktuális nyomás érték megjelenítése a kezelő panelen)
 • Frekvencia szabályzott főköri keringető szivattyú (ERP Ready) túláram elleni védelemmel és ráépített automatikus légtelenítő szeleppel (a kazán fűtési funkciójának leállása után 2 perces után futással)
 • Beépített biztonsági szelep túlnyomás esetére (3 bar)
 • IP40-es érintésvédelmi besorolás
 • Kazántest 15 mm vastagságú hőszigeteléssel
 • Kazántest felső részén elhelyezett gyors-légtelenítő szelep
 • Beépített tágulási tartály (8 liter)
 • Elektromos fűtőbetétek (3 db 2000 Wattos), fűtőelemenkénti kapcsolási lehetőséggel
 • Pontos teljesítmény szabályzást biztosító PID elven megvalósuló kazánvezérlés, szoba termosztát, váltószelep és külső hőmérséklet érzékelő bekötési lehetőséggel
 • Kazán előremenő fűtési és az indirekt HMV tartály használati meleg víz hőmérsékletének szabályzása (HMV biztosítás prioritási időszakának beállítási lehetősége)
 • Automatikus kazán fagyás elleni védelem
 • Kazán teljes teljesítményének felépítése teljesítmény lépcsőként 3 mp-es időeltolásokkal
 • Beszerelése szakembert igényel, de egy ellenőrzési lista kitöltése után, további kötelező beüzemelés vagy műszaki szemle nélkül használatba vehető
 • A fűtési rendszerekhez elfagyás elleni védelemnek a gyártó a ThermoFluid​ típusú hőközlő folyadék használatát javasolj


A Centrometal El-Cm ePlus 9 kW kazán alapfelszereltsége:

 • vízteres kazántest digitális vezérléssel és elektromos fűtőbetétekkel
 • kazántest burkolat és rögzítési eszközök a falra való felszereléshez
 • beépített fűtési szivattyú, tágulási tartály és biztonsági berendezések
 • magyar nyelvű kezelési utasítás
 • 4 év teljes körű garancia​

Rendelhető kiegészítők (lásd lent, Kapcsolódó termékek):

 • manuális vagy digitális szoba termosztát
 • indirekt használati meleg víz tartály
 • 3-járatú motoros váltószelep szett
Gyártó Centrometal d.o.o.
Alapfelszereltségű keringtető szivattyú és zárt tágulási tartály igen
Elektromos csatlakozás típusa 230 V (egyfázisú) és 400 V (háromfázisú)
Felhasználás célja központi fűtés és kiegészítő tartállyal indirekt használati meleg víz előállítás
Fűtési rendszer típusa nyitott és zárt fűtési rendszer
Garancia időtartama 4 év
Kazán vezérlés fagyvédő funkcióval igen
Vezérlő panel típusa elektronikus digitális
Névleges teljesítmény 9 kW
Áramerősség igény 1×39,1 vagy 3×13,1 Amper
Elektromos fűtőbetét 6×1,5 kW
Max. üzemi hőmérséklet 80 °C
Víztartalom 12 lit.
Előrem./Visszat. csatlakozás 3/4 R
Max. üzemi nyomás 2.5 bar
Tömeg 25 kg
Szélesség 430 mm
Magasság 700 mm
Mélység 230 mm

CmePlus.jó pdf

Tömeg 25 kg
Méretek 43 × 23 × 70 cm