• Nincsenek termékek a kosárban.

Shop

MIKOTERM TK Professional 240 kW ipari kivitelű elektromos kazán

Ipari kivitelű, MIKOTERM TK Professional 240 kW elektromos vízteres kazán.

Egyedi áras termék.

Cikkszám: 1746 Kategória:

MIKOTERM TK Professional 240 kW elektromos kazán

Ipari kivitelű, 240 kW névleges teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtési rendszerhez (maximum 4 bar üzemi nyomás, 6 bar teszt nyomás), alapfelszereltségben külső hőmérséklet érték alapján korrigálható előremenő vízhőmérséklet szabályzással és több lépcsős biztonsági berendezéssel.
Kettő és tíz közötti számú Mikoterm TK Pro elektromos kazán összekapcsolásához és működésük összehangolásához, a gyártó saját fejlesztésű és gyártású, kiegészítő kaszkád (cascade) vezérlése rendelhető.

A beállítható teljesítménynek köszönhetően, a kazán maximális 240 kW teljesítménye 6 lépcsőben, a vezérlőpanelen leszabályozható. A kazán teljesítmény lépcsői: 40/80/120/160/200/240 kW, a csökkentett maximális felvett teljesítmény értelem szerűen a leadott hőteljesítményt is csökkenti.

Fűtési meleg víz előállítás 10-90°C vezérlet hőmérséklet tartományban áll rendelkezésre. A külső hőmérséklet érték alapján korrigált működés esetében az előremenő víz hőmérsékletet a kazán felületén előzetesen egyedileg meghatározott és beállított fűtési görbe alapján, automatikusan választja meg. A külső hőmérséklet alapú működés során, külön fűtési görbék határozhatók meg az ún. Comfort vagy napközbeni, az Economy vagy esti időszakra és egy állandó hőmérséklet az éjszakai időszakra.

A MIKOTERM TK Professional elektromos kazán gyárilag beépített, és a működéshez szükséges biztonsági berendezésekkel szállított. Üzemeltetéséhez három fázisú elektromos csatlakoztatás szükséges, kizárólag zárt fűtési rendszerre telepíthető. A maximális üzemi nyomás 3 bar, de a fűtési rendszerbe megfelelően méretezett zárt tágulási tartály és keringető szivattyú beépítése szükséges

MIKOTERM TK Professional 120-240 kW részegységek

 1. Kazán tartó váz
 2. Kazán felső burkolat (hozzáférés az elektromos fűtőelemekhez)
 3. Szellőző nyílás
 4. Kezelő felület ajtó
 5. Kapcsoló tábla ajtó
 6. Kazán előremenő csatlakozás (karimás csatlakozás DN50 PN16)
 7. Kazán visszatérő csatlakozás (karimás csatlakozás DN50 PN16)
 8. Biztonsági szelep 4 bar (3/4″)
 9. Automatikus légtelenítő szelep
 10. Áramlás mérő
 11. Töltő / ürítő csatlakozás (1/2″)
 12. Tápkábel bevezető nyílások

A kazántól független indirekt használati meleg víz tartályon keresztül biztosított hálózati meleg vízellátás gyors és nagy teljesítményű meleg víz felfűtést és készletet garantál. A meleg víz vételi pontok számától függetlenül, megfelelő méretezés esetén, folyamatos és hőingadozás nélküli hálózati meleg vízellátást biztosít.
Halk üzemű és teljesítményéhez képest kisméretű, működtetéséhez sem légcsere, sem kémény nem szükséges, melynek köszönhetően az épület belterében bárhol felszerelhető.

TK Professional kezelőfelület informatív kijelzője
A kijelzőn a következő beállítások és működési adatok tekinthetők át gyorsan és könnyen. Pillanatnyi idő, dátum, beállított és pillanatnyi előremenő víz hőmérséklet, aktuális nyomás, beállított és pillanatnyi teljesítmény, aktív fűtési és keringető szivattyú működési információ, figyelmeztető vagy hiba kódok.

GYIK = gyakran ismételt kérdések a MIKOTERM TK Pro 240 kW kazánhoz

  A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított kazán bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető. Az előremenő víz hőmérséklete 10-90°C hőmérséklet tartományban, a vezérlő panelen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható.
A TK Professional elektromos kazán kizárólag három fázisú elektromos hálózatról üzemeltethető. Fontos, hogy a berendezés bekötéséhez szükséges hálózati feszültség (kismegszakító) rendelkezésre álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel történjen.
Az elektromos kazán üzemeltetésnek az egyik legfontosabb kérdése, hogy a megfelelő Amper mennyiség az elektromos hálózatban rendelkezésre áll-e. A 240 kW teljesítményű elektromos kazán működtetéséhez minimum 3 x 348 Amper, de 3 x 400 Amper biztosíték rendelkezésre kell hogy álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel (minimum 3 x 70 mm2) történjen.
A 240 kW-os elektromos kazán rendkívül magas működési hatásfokkal üzemel. A gyakorlatban a felvett elektromos teljesítmény szinte teljes egésze megjelenik hőenergiaként a rendszerben.
A kazán maximális teljesítménye 6 lépcsőben manuálisan, a vezérlőpanelen lehatárolható.
A beállítható kazán teljesítmény lépcsők 40/80/120/160/200/240 kW. Kérjük vegye figyelembe, hogy a csökkentett teljesítményű lépcsőkben a felvett és leadott maximális teljesítmény is eltér a maximális kazán teljesítménytől.
Az elektromos kazánok működése rendkívül pontosan szabályozott és ennek köszönhetően környezetbarát energia felhasználású. A teljesítményét a teljes modulált teljesítmény tartományban maximális hatásfokkal képes biztosítani.
Digitális és moduláris fűtési teljesítmény szabályzása a fűtési teljesítmény lépcsőket az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le. 
Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési kapacitás igények esetén működik maximális teljesítményen.
A kazán vezérlése a működés során nyomon követi az egyes fűtőcsoportok üzemidejét, és az automatikus működés során, csökkentett teljesítményű üzemmódban, a legkevesebbet működött fűtőcsoportokat vonja be először a fűtésbe. Ezzel az intelligens vezérléssel az egyes fűtőelemek egyenlő terhelést biztosítja, mely aktívan járul hozzá azok élettartamának növeléséhez.
Elhanyagolható zajterhelés mellett, gyakorlatilag hangtalan üzemű berendezés, működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.
Bár lehetséges az elektromos kazánt egy beállított előremenő víz hőmérséklettel folyamatos üzemben is használni, a felhasználói kényelem és a takarékos működtetés érdekében üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt, mely az aktuális hőigényt figyelembe véve indítja vagy állítja meg a kazánt.
A MIKOTERM TK Pro kazán alapfelszereltségben külső hőmérséklet érték alapján korrigált hőmérséklet szabályzással szállított. Amennyiben a külső hőmérséklet érték alapján kívánja működtetni a kazánt, előzetesen a kazán vezérlő memóriájában a fűtési görbéket szükséges meghatároznia. Ezután a kazán nem egy egyenletes előremenő víz hőmérséklettel, hanem a külső mért hőmérséklettől függő, változó víz hőmérséklettel dolgozik. (Eltérő fűtési göbe Comfort/Economy napszakban)
A TK Pro elektromos kazán a vásárlástól számított teljes körű 3 év garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint a kazán beépített elektromos komponenseire.
A garancia feltétele az importőr által meghatározott szakemberek általi beüzemelés.

Letölthető műszaki adatok és használati útmutató. A letöltéshez kérjük kattintson a lenti képre.

      

A MIKOTERM TK Pro 240 elektromos kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Hátulsó kialakítású előremenő és visszatérő fűtési rendszer csatlakozás DN40 PN16   (3”)
 • Hátulsó kialakítású töltő ürítő csatlakozás (1/2″)
 • Kazán víz hőmérséklet érzékelő (elektronikus, digitális kijelzéssel)
 • Kazán túlfűtés esetére biztonsági termosztát (95°C), összekapcsolva az áramvédő kapcsolóval / FI relé (manuális kazán újra indítás szükséges)
 • Kazántest kiváló minőségű acél lemezből, 6 bar-os hidraulikus nyomással tesztelve
 • Kazán külső burkolat festett acél lemezből
 • 20 kW-os fűtőelemek, egyenként 3 pólusú biztosítékkal
 • Pontos teljesítmény szabályzást biztosító PID elven megvalósuló kazánvezérlés
 • Külső hőmérséklet alapján korrigált működési hőmérséklet, szabadon előre definiált fűtési jelleggörbék alapján
 • Kazán előremenő fűtési víz hőmérsékletének szabályzása
 • Kazán maximális teljesítményének manuális lehatárolása 6 lépcsőben
 • Kazán teljesítményének felépítése teljesítmény lépcsőként időeltolásokkal
 • Nagyobb hőteljesítmény igény esetén, a kazán gyártó saját fejlesztésű kaszkád vezérlése rendelhető, 2-10 TK Professional kazán működésének összekapcsolására (a kaszkád vezérlés az összekapcsolt kazánok teljesítményét 1 kazánként kezeli, az egyes fűtőcsoportok terhelését egyenletesen valósítja meg)
 • Maximális üzemi hőmérséklet 90°C
 • Kazántest nyomásvizsgálat a gyártás során, a kazántest hegesztése valamint a kazán komplett összeépítése után is
 • 3 év garancia a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra
 • 3 év garancia a kazán beépített elektromos komponenseire
 • Üzemeltetéséhez szoba termosztát és külső hőmérséklet érzékelő használata javasolt
 • Beüzemelés a forgalmazó által jóváhagyott szakembert igényel (garancia feltétel)

A fűtési rendszerekhez elfagyás elleni védelemnek a gyártó a ThermoFluid​ típusú hőközlő folyadék használatát javasolja.

MIKOTERM TK Professional 240 kW kazán alapfelszereltsége:

 • vízteres kazántest digitális vezérléssel, elektromos fűtőbetétekkel és biztonsági berendezésekkel
 • magyar nyelvű kezelési utasítás
 • 3 év teljes körű garancia

Felárért rendelhető kiegészítők:

 • Kaszkád vezérlés 2-10 db TK Professional elektromos kazán összekapcsolásához
Tömeg 270 kg