• Nincsenek termékek a kosárban.

Shop

Spot-D fűtőpanel (1000 W)

64.000 Ft

Elegáns és költséghatékony fűtőpanel kis és nagy helyiségekbe
Cikkszám: 26H1253FDFS Kategóriák: , ,

A Noirot SPOT-D elektromos fűtőpanel letisztult designja ideális választás mindazoknak, akik költséghatékony, mégis energiatakarékos megoldást keresnek. Széles teljesítmény választék biztosítja, hogy könnyedén megtalálja az adott helyiség hőigényének megfelelő elektromos radiátort. Formavilága modern és klasszikus környezetben is megállja a helyét.

SPOT-D elektromos radiátorok már az iparág csúcskategóriás fűtőbetétjével rendelkeznek. A hagyományos elektromos radiátorokkal ellentétben tökéletesen hangtalan, használata hálószobában és gyerekszobába is ideális választás.

A SPOT-D elektromos radiátorok beépített digitális termosztáttal vannak felszerelve, így nem jelent plusz költséget a helyiség hőmérsékletének pontos beállítása. A programozási funkciók használatával további megtakarítások érhetőek el. A gyermekzár funkció nem csupán a gyerekszobában, de vendéglátó egységekben, szállodákban is hasznos és elengedhetetlen.

Tökéletesen hangtalan működés

A Noirot elektromos fűtőpanel a legújabb RX Silence fűtőbetétnek köszönhetően teljesen hangtalan, ideális választás gyerekszobába vagy hálószobában is. A beépített fűtőbetét egykomponensű, azaz egy darab alumínium monoblokk. Az elektromos fűtőbetét felfűtési és hűlési fázisban is csendes, nem kattog, nincsenek hőtágulásból keletkező zavaró hangok. Az elektromos fűtőpanel vezérlését egyedülálló módon félvezetővel (szilícium) oldottuk meg, bekapcsoláskor sincsen a hagyományos fűtőpanelekre jellemző kattanás, behúzó relé vagy bimetál hang.

A fűtőpanelek működési elve alapvetően konvekciós, azonban működése közben a felületen hősugárzásként is megjelenik a hőleadás. A hősugárzás a komfort érzet növelése érdekében hasznos funkció. Az elektromos radiátor csomagolása a fali rögzítéshez szükséges konzolt tartalmazza. A fali fűtőpanel szerelése nem igényel speciális rögzítőket és segédanyagokat, akár 3-4 perc alatt üzembe helyezhető. Gyárilag dugvillával ( konnektor ) szerelt, azonban fix bekötés esetén ez a fűtőpanelről garanciavesztés nélkül eltávolítható, az 1,6m hosszú bekötő vezeték szabható toldható.

A fűtőpanel teljesítményének meghatározása hőveszteség számítást igényel. Próbálja ki a Noirot legújabb fűtőpanel kalkulátorát vagy kérje szakembereink segítségét a megfelelő méretezésben. Amennyiben önálló fűtés kialakítása a cél, javasoljuk keresse fel ügyfélszolgálatunkat, örömmel segítünk a megfelelő teljesítmény kiválasztásában. Az indokolatlan túlméretezés felesleges beruházási költséggel járhat, míg egy esetleges alulméretezés nagy hidegekben a kifűthetőséget nehezítheti meg, komfort vesztéssel járhat.

Hagyományos épületgépészetben is elavult és pontatlan számítási módszer, melyet az épületfizikában jártas szakemberek és energetikusok már közel 30 éve nem használnak. A passzívháznak és a panelházaknak is van mérhető geometriája, azonban a beépítendő fűtési teljesítményt a határolószerkezetek hőszigetelési értéke adja meg. Magyarországon az önálló fűtéshez szükséges teljesítményt szabványok határozzák meg, a beépített fűtőpanelnek tartósan -15°C külső hőmérséklet mellett is tudnia kell a +20-22°C-os belső klímát biztosítania.

Azonos térfogatú helyiségek még egy épületen belül is igényelhetnek kisebb vagy nagyobb teljesítményeket. Az alábbi tényezők befolyásolhatják ezeket az értékeket és a beépítendő elektromos radiátor méretét:

  • Homlokzati, hűlő falak száma
  • Nyílászárók, ablakok mérete
  • Nyílászárók, ablakok hőszigetelési értéke
  • Padló és mennyezeti födémek hőszigetelése
  • Alatta, felette, mellette fűtött tér található-e
  • Szoba funkciója (fürdőszoba min. 20%-os túlméretezést igényel szabvány szerint)
  • Üzemeltetés jellege (hétvégi házak esetében min. 20% túlméretezés indokolt)
  • Légcsereszám, üzlethelyiség esetén eltérő számítás szükséges

Porotherm, Ytong vagy könnyűszerkezetes házat épít?

 Kérjen ajánlatot szakembereinktől. Az elektromos fűtőpanelek és elektromos radiátorok már minden építési rendszerben bizonyítottak.

TÖMEG 3,6 kg
MÉRETEK 420 × 440 × 102 mm
FESZÜLTSÉG 230V (1 fázisú)
ABLAKNYITÁS ÉRZÉKELÉS Igen. EU szabvány szerinti
VÉDELMI BESOROLÁS II. érintésvédelmi osztály – kettős szigetelésű készülék, IPX4
MECHANIKUS VÉDELEM IK08 (5 joule energiával szemben védett készülék)
RÖGZÍTÉS Fali konzol
VEZÉRLÉS Beépített digitális termosztát
GYÁRTÓ Noirot
GARANCIA 1+4 év gyártói és hivatalos magyar garancia

A Noirot SPOT-D elektromos fűtőpanel letisztult designja ideális választás mindazoknak, akik költséghatékony és energiatakarékos megoldást keresnek.

RX Silence hőcserélő

Szabadalmaztatott gyártási eljárású, egykomponensű alumíniumblokkból készülő, hőátadást növelő felületkezeléssel ellátott hőcserélő.

Mobil kivitel

Villásdugóval szerelt, azonnal üzembe helyezhető. A könnyen gördülő, de stabil kiegészítő láb megvásárlásával mobil fűtőpanelként is használható.

Integrált digitális termosztát

3 előre rögzített programlehetőség a lehető leggazdaságosabb üzemeltetéshez.

Ablaknyitás érzékelés

A fűtőpanel észleli a helyiség drasztikus hőmérsékletcsökkenését, majd automatikusan leáll, hogy elkerülje az energiaveszteséget.

Gyermekzár funkció

Zárja le vagy oldja fel egy mozdulattal a fűtőpanelt, elkerülve az esetleges illetéktelen beavatkozást, elállítást.

ERP2018 kompatibilitás

Termékeink megfelelnek az új környezetbarát tervezési irányelvnek anélkül, hogy szükség lenne bármilyen további tartozékra.

Tömeg 3,6 kg
Méretek 42 × 10,2 × 44 cm