• Nincsenek termékek a kosárban.

Shop

Termostroj Termo Extra 64 kW elektromos kazán fűtéshez

Termostroj Termo Extra 64 elektromos kazán központi fűtésre vagy ipari felhasználásra kialakítva. Magas felszereltséggel és kiemelkedő hatásfokkal rendelkező vízteres elektromos kazán 64 kW teljesítménnyel.

Egyedi áras termék, kérje munkatársunk segítségét.

Cikkszám: Termo Extra 64 kW Kategória:

Termostroj Termo Extra 64 elektromos kazán fűtéshez vagy ipari felhasználásra

Központi fűtési rendszerhez vagy ipari felhasználásra kialakított, közel 100%-os hatásfokú vízteres elektromos kazán 64 kW teljesítménnyel.

Olyan elektromos üzemű fűtőelemekkel ellátott kazánok, melyek a kazánban lévő vízmennyiséget, a beállított előremenő vízhőmérséklet igényt figyelembe véve automatikusan felfűtik. A kazán automatikus indítását és leállítását szoba termosztát végzi, mely a felhasználó által beállított szoba hőmérséklet érték alapján szabályozza a működést.
(hivatalos megnevezése elektromos vízteres kazán, de a köznyelv használja a villany kazán, villany, elektromos fali kazán elnevezést is) 
A 64 kW maximális teljesítményű elektromos vízteres kazán 99%-os hatásfokkal, fal, padló vagy radiátoros központi fűtési rendszerekhez is egyaránt jól használható. Kialakítása alapján ipari felhasználásra is alkalmazható, pl. olyan üzemekben, ahol a hőközeg hőmérsékletét pontosan szükséges beállítani, illetve nagyobb hőingadozások nélkül biztosítani.
A megújult vezérléssel, a vezérlőpanelen manuálisan 3 teljesítmény lépcsőben leszabályozható a kazán maximális teljesítménye.
A beállítható maximális teljesítménynek köszönhetően, a kazán nem csak 64 kW, hanem 8 kW és 24 és 64 kW beállított maximális teljesítménnyel is üzemeltethető. (a csökkentett maximális felvett teljesítmény értelem szerűen a leadott hőteljesítményt is csökkenti)

Fűtési meleg víz előállítás radiátoros fűtési rendszer esetén 20-90°C, míg padlófűtés esetében 15-45°C vezérlet hőmérséklet tartományban és 2,5 bar maximális üzemi nyomásig áll rendelkezésre. A kazán nyitott és zárt fűtési rendszerre egyaránt csatlakoztatható.
A Termo Extra kazánokhoz felárért rendelhető használati meleg víz vezérlés kiegészítés is (a használati meleg víz előállításhoz ebben az esetben kiegészítő indirekt használati meleg víz tartály is szükséges), amennyiben HMV előállításra is használja az elektromos kazánját, 10-65°C hőmérséklet tartományban tudja a használati meleg víz tartály víz hőmérsékletét beállítani.

A Termo Extra elektromos kazánok gyárilag a működéshez szükséges biztonsági berendezésekkel rendelkeznek, azonban sem beépített fűtési keringető szivattyúval, sem tágulási tartállyal nem szereltek, ezeket Önnek a fűtési rendszer igényihez igazítva külön szükséges biztosítania.
Üzemeltetéséhez három fázisú (400 Volt) elektromos csatlakoztatás szükséges.

Amennyiben a fűtés mellett használati meleg víz előállításra is szeretné az elektromos kazánját használni, a Termo Extra kazán mellett további lehetőségeket is kínálunk Önnek. Kiegészítő indirekt használati meleg víz tartállyal kombinálva a Termostroj Termo-Block PTV kazánokat ajánljuk 40 kW teljesítményig. Átfolyós rendszerű használati meleg víz előállításra a Termostroj Termo-Kombi kazánokat kínáljuk, szintén 40 kW teljesítményig.

Teljesen hangtalan üzemű és kisméretű, működtetéséhez sem légcsere, sem kémény nem szükséges, melynek köszönhetően az épület belterében bárhol felszerelhető.

Letölthető Termostroj elektromos kazán prospektus. A letöltéshez kérjük kattintson a lenti képre.


GYIK = gyakran ismételt kérdések a TERMOSTROJ Termo Extra 60 kW kazánhoz

    
A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított kazán bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető.
Az előremenő víz hőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (radiátoros fűtés esetében 20-90°C, padlófűtési rendszer esetében 15-45°C), a vezérlő panelen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható.


Használati meleg víz előállításra kizárólag a HMV vezérlő modullal való kiegészítés, és egy indirekt használati meleg víz tartállyal való összekapcsolással lesz alkalmas. (lásd a termék oldal alján lévő Kapcsolódó termékek között)

A 64 kW-os Termostroj elektromos kazán gyárilag három fázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra előkészített.
Ami fontos, hogy a berendezés bekötéséhez szükséges hálózati feszültség (kismegszakító) rendelkezésre álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel történjen.

Az elektromos kazán üzemeltetésnek az egyik legfontosabb kérdése, hogy a megfelelő Amper mennyiség az elektromos hálózatban rendelkezésre áll-e.
A 64 kW-os kazán üzemeltetéséhez 3 x 92,8 Amper rendelkezésre kell hogy álljon (ajánlott kismegszakító 80 A).
Kérjük vegye figyelembe a szükséges elektromos hálózat méretezéséhez az ingatlan összes elektromos fogyasztójának teljesítményét. Amennyiben alul méretezik az elektromos hálózatot, több eszköz együttes működtetése esetén a kismegszakító folyamatosan leveri a biztosítékot.

A 64 kW-os elektromos kazán rendkívül magas működési hatásfokkal üzemel. A gyakorlatban a felvett elektromos teljesítmény szinte teljes egésze megjelenik hőenergiaként a rendszerben.

A kazán maximális teljesítménye három lépcsőben manuálisan, a vezérlőpanelen lehatárolható.
A beállítható kazán teljesítmény lépcsők 8/24/60 kW. Kérjük vegye figyelembe, hogy a csökkentett teljesítményű lépcsőkben a felvett és leadott maximális teljesítmény is eltér a maximális kazán teljesítménytől.

A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén akár 440-460 m2, felújított (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 280 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén 180 m2 hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat.

Az elektromos kazánok működése rendkívül pontosan szabályozott és ennek köszönhetően környezetbarát energia felhasználású. A teljesítményét a teljes modulált teljesítmény tartományban maximális hatásfokkal képes biztosítani. Ennek köszönhetőn elhanyagolható túlfűtéssel biztosítja Önnek a beállított előremenő fűtési víz hőmérsékletet.
Digitális és moduláris fűtési teljesítmény szabályzása három teljesítmény lépcsőben 0-99% között működik, melynek megfelelően a fűtési teljesítmény lépcsőket az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés.
Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési meleg víz kapacitás igények esetén működik maximális teljesítményen.

Elhanyagolható zajterhelés mellett, gyakorlatilag hangtalan üzemű berendezés, melyet a lakás vagy ház bármely részén felszerelhet. Működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.

Bár lehetséges az elektromos kazánt egy beállított előremenő víz hőmérséklettel folyamatos üzemben is használni, a felhasználói kényelem és a takarékos működtetés érdekében üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt, mely az aktuális hőigényt figyelembe véve indítja vagy állítja meg a kazánt. 

    
A Termostroj Termo Extra elektromos kazán a vásárlástól számított 10 év garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint 3 év garanciával a kazán beépített elektromos komponenseire.

FONTOS! A garancia feltétele a mágneses iszapleválasztó beépítése a visszatérő ágba.

 

A Termostroj Termo Extra elektromos kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Felső kialakítású előremenő és visszatérő fűtési rendszer csatlakozás 6/4″
 • Alsó kialakítású töltő/ürítő csatlakozás és szelep
 • Kazán víz hőmérséklet érzékelő (elektronikus, digitális kijelzéssel)
 • Kazán túlfűtés esetére biztonsági termosztát, összekapcsolva az áramvédő kapcsolóval / FI relé (manuális kazán újra indítás szükséges)
 • Kazántest levegő jelenlét érzékelő (automatikus kazán újra indulással a levegő eltávozása után)
 • Biztonsági kapcsoló alacsony feszültség esetére (automatikus kazán újra indulással)
 • Kazántest 19 mm vastagságú és nagy sűrűségű hőszigeteléssel
 • ELTRA márkájú, INOX elektromos fűtőbetétek, csoportokban való kapcsolási lehetőséggel
 • Pontos teljesítmény szabályzást biztosító PID elven megvalósuló kazánvezérlés
 • Külső hőmérséklet alapján korrigált működési hőmérséklet, az előre definiált fűtési jelleggörbék kiválasztási és eltolási lehetőségével (felárért rendelhető)
 • Kazán előremenő fűtési víz hőmérsékletének szabályzása
 • Indirekt HMV tartály használati meleg víz hőmérsékletének szabályzása, HMV tartály fagyvédelemmel (7°C alatt kapcsol be) (a HMV vezérlő modul felárért rendelhető)
 • Kazán maximális teljesítményének manuális lehatárolása 3 teljesítmény lépcsőben
 • Kikapcsolt állapotban is működő, automatikus kazán és fűtési rendszer fagyás elleni védelem (8°C alatt kapcsol be)
 • Kazán teljes teljesítményének felépítése teljesítmény lépcsőként 15 mp-es időeltolásokkal
 • Kazántest nyomásvizsgálat a gyártás során, a kazántest hegesztése valamint a kazán komplett összeépítése után is
 • Kazán elektromos szigetelés vizsgálat (500 V) a kazán gyártási folyamat végén
 • 10 év garancia a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra
 • 36 hónap garancia a kazán beépített elektromos komponenseire
 • Üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt
 • Beszerelése szakembert igényel, de egy ellenőrzési lista kitöltése után, további kötelező beüzemelés vagy műszaki szemle nélkül használatba vehető
 • A fűtési rendszerekhez elfagyás elleni védelemnek a gyártó a ThermoFluid​ típusú hőközlő folyadék használatát javasolja

Digitális és moduláris fűtési teljesítmény szabályzás 0-100% között, melynek megfelelően a fűtőcsoportok és/vagy fűtőbetétek számát és teljesítményét az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés. Az intelligens PID vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési vagy használati meleg víz kapacitás igények esetén működik maximális teljesítményen.

Letölthető használati, telepítési útmutató és műszaki adatok. A letöltéséhez kérjük kattintson a lenti képekre.

            

Termostroj Termo Extra 52-96 kW

A Termostroj Termo Extra 64 kW kazán alapfelszereltsége:

 • vízteres kazántest digitális vezérléssel, elektromos fűtőbetétekkel és biztonsági berendezésekkel
 • magyar nyelvű kezelési utasítás
 • 10 év garancia a vízteres kazántest hegesztési minőségére, víz szivárgására, és 3 év garancia a kazán többi részére​

Felárért rendelhető kiegészítők: 

 • Vezérlő panel külső hőmérséklet kompenzációval és külső hőmérséklet érzékelővel
 • Vezérlő panel külső hőmérséklet kompenzációval, HMV vezérléssel, külső hőmérséklet érzékelővel és HMV hőmérséklet érzékelővel

 

GYÁRTÓ Termostroj d.o.o.
FELHASZNÁLÁS CÉLJA ipari kialakítás
ELEKTROMOS CSATLAKOZÁS TÍPUSA 400V (3 fázis)
TELJESÍTMÉNY KATEGÓRIA ipari kazánok 48 – 100 kW
FŰTÉSI RENDSZER TÍPUSA nyitott és zárt
MAXIMÁLIS ÜZEMI HŐMÉRSÉKLET 90 °C
KAZÁN FELSZERELTSÉG keringető szivattyú és tágulási tartály nélkül
Wi-Fi VEZÉRLÉS nem
Tömeg 81 kg
Méretek 40 × 31 × 93 cm