• Nincsenek termékek a kosárban.

Shop

THERMEX TESLA WiFi 12 kW elektromos kazán központi fűtéshez és indirekt HMV tartállyal kiegészítve melegvíz előállításhoz

307.990 Ft

Kettős felhasználási célra kialakított, 12 kW teljesítményű elektromos kazán központi fűtéshez és indirekt HMV tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz. Alapfelszereltségben beltéri hőmérséklet érzékelővel és 3-járatú motoros váltószeleppel szállítva.
Méretek : 40.2 cm x66 cm x25 cm

THERMEX TESLA WiFi 12 kW elektromos kazán

Új fejlesztésű, a legkorszerűbb műszaki megoldásokból építkező, kompakt befoglaló méretekkel, és elegáns megjelenéssel rendelkező elektromos kazán. Minősített részegységek, tirisztoros teljesítmény szabályozás és prémium tudású WiFi vezérlés garantálja a THERMEX Tesla elektromos kazán sorozat kényelmes és gazdaságos üzemeltetését.
A WiFi távkapcsolat használatához ingyenesen letölthető THERMEX HOME alkalmazás áll rendelkezésre (Apple App store / Android Google Play).
A TESLA elektromos kazán használati meleg víz előállítása „A” energia hatékonysági besorolással rendelkezik.

A kimondottan halk működésű, 12 kW teljesítményű elektromos vízteres kazán központi fűtéshez és indirekt HMV tartállyal kiegészítve használati meleg víz előállításhoz kialakított. Alapfelszereltségben gyári 3-járatú motoros váltószeleppel és Tuya alapon működő WiFi-s beltéri hőmérséklet érzékelővel szállítjuk.
A 21. század informatikai fejlesztéseit is alkalmazó elektromos kazán magas tudásának kihasználásához szükséges, hogy a fűtendő ingatlan stabil WiFi lefedettséggel rendelkezzen.

A WiFi kapcsolat nem kizárólag a kazán működésének szabályozását vagy programozását teszi lehetővé, de a kazánnal együtt szállított beltéri hőmérséklet és nedvességérzékelővel folyamatosan kommunikálva (Tuya platform, a hőmérséklet érzékelő vezeték nélkül kapcsolódik az elektromos kazán vezérléséhez), a pillanatnyi hőmérséklet értéket is figyelembe véve szabályozza a kazán teljesítményét és annak teljesítmény modulációját.
Ezen túl, a WiFi alapú vezérlésnek köszönhetően, amennyiben úgy dönt, hogy külső hőmérséklet alapú kazánvezérlésre vált, az interneten elérhető, és az ingatlan helyszínéhez kapcsolódó külső hőmérséklet értékek alapján szabályozza a kazán a működését (külső hőmérséklet érzékelő telepítése vagy használata nélkül).

Mindezek mellett, a kazán talán egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága a tirisztoros teljesítmény szabályozás, melynek köszönhetően, a feszültség szabályozáson keresztül, a pillanatnyi kazán fűtési teljesítmény szinte fokozat mentesen a teljes meghatározott teljesítmény tartományban, a pillanatnyi igényeknek megfelelően szabályozott.

FONTOS. A Tesla WiFi elektromos kazánok kizárólag a kazánnal együtt szállított szoba hőmérséklet érzékelővel együtt üzemeltethetők. A FALCON TH WiFi érzékelő vezetékmentes kapcsolaton keresztül küldi a termosztát funkciókat is ellátó kazánvezérléshez a pillanatnyi belső hőmérséklet adatokat. A felfűtési hőmérséklet és a működési program a THERMEX HOME alkalmazáson keresztül állítható be. Hagyományos kialakítású szoba termosztát bekötése vagy az azzal való működtetés nem lehetséges.

Fűtési meleg víz előállítás 30-80°C vezérelt hőmérséklet és 0,5-2,5 bar üzemi nyomás tartományban, míg használati meleg víz előállítás 35-70°C hőmérséklet tartományban áll rendelkezésre.
A THERMEX Tesla WiFi kazán beépített keringető szivattyúval, az indirekt használati meleg víz tartály előállításához 3-járatú motoros váltószeleppel, ezen kívül 6 literes tágulási tartállyal, és a működéshez szükséges biztonsági berendezésekkel szállított.
Üzemeltetéséhez egy vagy három fázisú elektromos csatlakoztatás szükséges (230 V bekötés kizárólag a 6 / 9 kW maximális teljesítmény esetén lehetséges), a kazán tág üzemi nyomás tartományának köszönhetően nyitott és zárt fűtési rendszerre egyaránt kapcsolható (a fűtésrendszer minimális nyomása a kazán működéséhez 0,5 bar).

Az indirekt használati meleg víz tartályon keresztül biztosított hálózati meleg víz ellátás gyors és nagy teljesítményű meleg víz felfűtést és rendelkezésre állást garantál. A kazán intelligens HMV és váltó szelep vezérlésének köszönhetően a legegyszerűbb indirekt használati meleg víz tartállyal együtt is hatékonyan üzemeltethető. Az indirekt használati meleg víz tartály felárért rendelhető, nem része az elektromos kazánnak. A meleg víz vételi pontok számától függetlenül, megfelelő méretezés esetén, folyamatos és hőingadozás nélküli hálózati meleg víz ellátást nyújt.

Az elektromos kazán teljesen hangtalan üzemű és kisméretű, működtetéséhez sem légcsere, sem kémény nem szükséges, melynek köszönhetően a lakásban bárhol felszerelhető.

GYIK = gyakran ismételt kérdések a THERMEX Tesla WiFi 12 kW elektromos kazánhoz   Központi fűtési rendszerekre kialakított elektromos kazán bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető. Az előremenő víz hőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (30-80°C), a vezérlő panelen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható.
Indirekt használati meleg víz tartállyal kiegészítve a kazán és vezérlése alkalmas 35-70°C hőmérséklet tartományban használati meleg víz előállítására is. A kazán vezérlésen beállítható a kívánt használati víz hőmérséklet, és a kazán a beállításnak megfelelően automatikusan biztosítja ingatlanának fűtési és használati meleg víz előállítását. Fontos, hogy a fűtési rendszerbe szükséges a kazánnal együtt szállított motoros három járatú váltószelep beépítése is, melynek a működtetését a kazán vezérlése biztosítja. (lásd kazán képek)

 A 12 kW-os Thermex Tesla elektromos kazán gyárilag előkészített egy és három fázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra.
Ami fontos, hogy a berendezés bekötéséhez szükséges hálózati feszültség (kismegszakító) rendelkezésre álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel történjen.
Az elektromos kazán üzemeltetésnek az egyik legfontosabb szempontja, a megfelelő Amper mennyiség elektromos hálózatban való rendelkezésre állása. A 12 kW-os kazán üzemeltetéséhez minimum 1 x 52.2 Amper vagy 3 x17.4 Amper rendelkezésre kell hogy álljon. Kérjük vegye figyelembe a szükséges elektromos hálózat méretezéséhez az ingatlan összes elektromos fogyasztójának teljesítményét. Amennyiben alul méretezi az elektromos hálózatot, több eszköz együttes működtetése esetén a kismegszakító folyamatosan leveri a biztosítékot.

A kazán maximális teljesítménye három lépcsőben a vezérlőpanelen lehatárolható. A beállítható maximális kazán teljesítmény lépcsők 6/9/12 kW. Kérjük vegye figyelembe, hogy a megnövelt teljesítményű lépcsőkben, a felvett és leadott maximális teljesítmény is eltér a 6 kW-tól. 12 kW-os teljesítmény beállítás kizárólag 3 fázisú elektromos csatlakozás esetén lehetséges (amennyiben mégis megpróbálja, a kazán ezt érzékeli és automatikusan kiáll hibára).
A Tesla 12 kW-os kazán teljesítménye 0-12 kW-os modulált teljesítmény tartományban áll rendelkezésre. A tirisztoros feszültségszabályozáson keresztül, a kazán a hatásfokát megtartva, lényegében fokozatmentesen szabályozza a pillanatnyi kazán teljesítményt a hőigényhez igazodva. A kazán PID vezérlése a működés során figyelembe veszi a kazán víz hőmérséklet változásának dinamikáját is. A vezérlés számol a hőleadó fűtőelemekben rendelkezésre álló pillanatnyi hőtartalékokkal és ennek megfelelően kapcsolja le vagy módosítja, akár a beállított víz hőmérséklet elérése előtt is a fűtőelemek teljesítményét, illetve ugyanígy a víz hőmérséklet csökkenésekor számol a fűtőelemek hőleadásának reakció idejével. A cél, hogy minél kisebb túllendüléssel, és minél kisebb energia pazarlással legyen képes biztosítani, a felhasználó által meghatározott előre menő víz hőmérsékletet.
A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén akár 150 m2felújított (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 120 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén 80 m2 hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat.

Az elektromos kazánok működése pontosan szabályozott és ennek köszönhetően elhanyagolható túlfűtéssel biztosítja Önnek a beállított előremenő fűtési víz hőmérsékletet. Tirisztoros fűtési teljesítmény szabályzása fokozatmentesen 0-99% között működik, melynek megfelelően a fűtési teljesítményt az aktuális hőigénynek megfelelően automatikusan kapcsolja be, csökkenti vagy növeli a vezérlés.
Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési meleg víz kapacitás igények esetén működik maximális teljesítményen.

Elhanyagolható zajterhelés mellett, gyakorlatilag hangtalan üzemű berendezés, melyet a lakás vagy ház bármely részén felszerelhet. Működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.
Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy korszerű és minimális áram fogyasztással bíró főköri keringető szivattyúval szerelt.
Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy zárt tágulási tartállyal szerelt (6 liter).
A Tesla kazánok alapfelszereltségben egy beltéri hőmérséklet és páratartalom érzékelővel szállítottak. A hőmérséklet érzékelő egy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül küldi a pillanatnyi hőmérséklet értékeket. Ezen kívül, további szobatermosztát beépítése vagy használata, a kazán üzemeltetéséhez nem szükséges. A kazán a kezelő felületén vagy a THERMEX HOME alkalmazáson keresztül beállított fűtési program és az érzékelőtől kapott szobahőmérséklet adatok alapján automatikusan működik.

A Thermex Tesla kazán a vásárlástól számított 3 év teljeskörű garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint a kazán beépített elektromos komponenseire. FONTOS! A garancia feltétele a mágneses iszapleválasztó beépítése a fűtési rendszer visszatérő ágába.

A THERMEX Tesla WiFi 12 kW elektromos kazán fontosabb műszaki jellemzői:

 • Alsó előremenő és visszatérő fűtési rendszer csatlakozás (3/4″)
 • Alsó kialakítású töltő ürítő csatlakozás (1/2″)
 • Kazán víz hőmérséklet érzékelő (elektronikus, beállított és aktuális érték megjelenítése a kezelő panelen, plusz kiegészítő mérő óra a kazán alsó részén)
 • Kazán túlmelegedés esetén termikus biztonsági termosztát, valamint 7°C és 10°C között aktív automatikus elfagyás elleni védelem
 • Korszerű főköri keringető szivattyú, a kazán fűtési funkciójának leállása után után-futással
 • Beépített biztonsági szelep túlnyomás esetére (3 bar)
 • IPX1-es érintésvédelmi besorolás
 • Kazántest 10 mm vastagságú hőszigeteléssel
 • Beépített tágulási tartály (6 liter)
 • Pontos teljesítmény szabályzást biztosító PID elven megvalósuló kazánvezérlés és tirisztoros feszültség/teljesítmény szabályozás, Wi-Fi / Tuya alapú szobahőmérséklet érzékelő csatlakoztatási lehetőséggel, 3-járatú váltószelep bekötési lehetőséggel (a 3-járatú váltószelep és a szobahőmérséklet érzékelő a kazánnal együtt szállított)
 • Kazán előremenő fűtési és az indirekt HMV tartály használati meleg víz hőmérsékletének szabályzása
 • Automatikus kazán fagyás elleni védelem
 • Beszerelése szakembert igényel, de egy ellenőrzési lista kitöltése után, további kötelező beüzemelés vagy műszaki szemle nélkül használatba vehető
 • A fűtési rendszerekhez elfagyás elleni védelemnek a gyártó a ThermoFluid​ típusú hőközlő folyadék használatát javasolja
 • A THERMEX Tesla WiFi 12 kW kazán alapfelszereltsége:
  • Vízteres kazántest digitális vezérléssel és elektromos fűtőbetétekkel
  • WiFi alapú távvezérlés ingyenesen letölthető THERMEX Home App alkalmazáson keresztül
  • Gyári 3-járatú motoros váltószelep HMV előállításhoz, HMV hőmérséklet érzékelővel
  • FALCON TH Wi-Fi beltéri hőmérséklet és nedvességtartalom érzékelő
  • Rögzítő eszközök a kazán fali felszereléshez
  • Beépített fűtési szivattyú, tágulási tartály és biztonsági berendezések
  • Magyar nyelvű kezelési utasítás
  • 3 év teljes körű garancia​

  Rendelhető kiegészítők (lásd lent, Kapcsolódó termékek):

  • indirekt használati meleg víz tartály
  • mágneses iszapleválasztó / szűrő (beépítése garancia feltétel)

   

  Gyártó Thermex Corporation
  Alapfelszereltségű keringtető szivattyú és zárt tágulási tartály igen
  Elektromos csatlakozás típusa 230 V (egyfázisú) és 400 V (háromfázisú)
  Felhasználás célja központi fűtés és kiegészítő tartállyal indirekt használati meleg víz előállítás
  Fűtési rendszer típusa nyitott és zárt fűtési rendszer
  Garancia időtartama 36 hónap teljeskörű garancia
  Kazán vezérlés fagyvédő funkcióval igen
  Vezérlő panel típusa elektronikus digitális
  Névleges teljesítmény 12 kW
  Áramerősség igény 1×52.2 / 3×17.4 Amper
  Elektromos fűtőbetét 12 kW
  Max. üzemi hőmérséklet 80 °C
  Előrem./Visszat. csatlakozás 3/4 R
  Max. üzemi nyomás 2.5 bar
  Tömeg 22 kg
  Szélesség 402 mm
  Magasság 660 mm
  Mélység 250 mm

Thermex Tesla telepítés pdf

Tömeg 22 kg
Méretek 40,2 × 25 × 66 cm