• Nincsenek termékek a kosárban.

Shop

Termostroj Termo Blok 36 kW (központi fűtéshez)

743.000 Ft

Termostroj Termo Blok 36 elektromos kazán központi fűtésre. Magas hatásfokkal és 36 kW teljesítménnyel. Fűtési meleg víz előállítás 20-90°C vezérlet hőmérséklet tartományban áll rendelkezésre. A kazán gyárilag beépített főköri keringető szivattyúval, tágulási tartállyal, valamint a működéshez szükséges biztonsági berendezésekkel szállított.
Méretek: magasság 93 cm, mélység 29 cm, szélesség 47.4 cm

Termostroj Termo Blok 36 kW elektromos kazán fűtéshez

Központi fűtéshez vagy a felárért rendelhető HMV modullal és indirekt meleg víz tartállyal kiegészítve, használati meleg víz előállításra kialakított, közel 100%-os hatásfokú elektromos vízteres kazán 36 kW teljesítménnyel.
(Az elektromos kazánok hivatalos megnevezése = elektromos vízteres kazán, de a köznyelv használja a villany kazán, villany, elektromos fali kazán, villany cirkó elnevezést is) 

A 36 kW maximális teljesítményű elektromos vízteres kazán 99%-os hatásfokkal, fal, padló vagy radiátoros központi fűtési rendszerekhez is egyaránt jól használható.
A vezérlőpanelen a kazán maximális teljesítménye manuálisan 3 teljesítmény lépcsőben leszabályozható.
A beállítható maximális teljesítménynek köszönhetően, a kazán nem csak 36 kW, hanem 16 kW és 24 kW beállított maximális teljesítménnyel is üzemeltethető. (a csökkentett maximális felvett teljesítmény értelem szerűen a leadott hőteljesítményt is csökkenti)

Fűtési meleg víz előállítás radiátoros fűtési rendszer esetén 20-90°C, míg padlófűtés esetében 15-45°C vezérelt hőmérséklet tartományban és 2,5 bar maximális üzemi nyomásig áll rendelkezésre. A kazán nyitott és zárt fűtési rendszerre egyaránt csatlakoztatható.
A Termo Blok kazánok alapfelszereltségben főköri keringető szivattyúval és 12 liter űrtartalmú zárt tágulási tartállyal, 3 bar-os biztonsági szeleppel, automatikus légtelenítő valamint töltő- és ürítő szeleppel szállított. Felárért rendelhető külső hőmérséklet alapján korrigált fűtési görbe alapú vezérlés, vagy használati meleg víz és külső hőmérséklet érték alapján korrigált fűtési görbéjű működést biztosító kombinált vezérlő modul is (a használati meleg víz előállításhoz ebben az esetben kiegészítő indirekt használati meleg víz tartály is szükséges).
Amennyiben  előállításra is használja az elektromos kazánját, 10-65°C hőmérséklet tartományban tudja a használati meleg víz tartály víz hőmérsékletét beállítani.               A 36 kW-os elektromos kazán üzemeltetéséhez három fázisú (400 Volt) elektromos csatlakoztatás szükséges.
Teljesen hangtalan üzemű és kisméretű, működtetéséhez sem légcsere, sem kémény nem szükséges, melynek köszönhetően az épület belterében bárhol felszerelhető.
A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított kazán bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető.
Az előremenő víz hőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (radiátoros fűtés esetében 20-90°C, padlófűtési rendszer esetében 15-45°C), a vezérlő panelen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható.
Használati meleg víz előállításra kizárólag a vezérlő modullal való kiegészítés, és egy indirekt használati meleg víz tartállyal való összekapcsolással lesz alkalmas. (lásd a termék oldal alján lévő Kapcsolódó termékek között)
A 36 kW-os Termostroj elektromos kazán gyárilag három fázisú elektromos hálózatra való csatlakoztatásra előkészített.
Ami fontos, hogy a berendezés bekötéséhez szükséges hálózati feszültség (kismegszakító) rendelkezésre álljon, illetve a kazán közvetlen elektromos bekötése a megfelelő keresztmetszetű vezetővel történjen.

Az elektromos kazán üzemeltetésnek az egyik legfontosabb kérdése, hogy a megfelelő Amper mennyiség az elektromos hálózatban rendelkezésre áll-e.
A 36 kW-os kazán üzemeltetéséhez 3 x 52.17 Amper rendelkezésre kell hogy álljon (ajánlott kismegszakító 63 A).
Kérjük vegye figyelembe a szükséges elektromos hálózat méretezéséhez az ingatlan összes elektromos fogyasztójának teljesítményét. Amennyiben alul méretezik az elektromos hálózatot, több eszköz együttes működtetése esetén a kismegszakító folyamatosan leveri a biztosítékot.

A 36 kW-os elektromos kazán rendkívül magas működési hatásfokkal üzemel. A gyakorlatban a felvett elektromos teljesítmény szinte teljes egésze megjelenik hőenergiaként a rendszerben.

A kazán maximális teljesítménye két lépcsőben manuálisan, a vezérlőpanelen lehatárolható.
A beállítható kazán teljesítmény lépcsők 16/30/36 kW. Kérjük vegye figyelembe, hogy a csökkentett teljesítményű lépcsőkben a felvett és leadott maximális teljesítmény is eltér a maximális kazán teljesítménytől.

A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén akár 565-570 m2, felújított (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 360 m2, míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén 230 m2 hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat.

Az elektromos kazánok működése rendkívül pontosan szabályozott és ennek köszönhetően környezetbarát energia felhasználású. A teljesítményét a teljes modulált teljesítmény tartományban maximális hatásfokkal képes biztosítani. Ennek köszönhetőn elhanyagolható túlfűtéssel biztosítja Önnek a beállított előremenő fűtési víz hőmérsékletet.
Digitális és moduláris fűtési teljesítmény szabályzása három teljesítmény lépcsőben 0-99% között működik, melynek megfelelően a fűtési teljesítmény lépcsőket az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés.
Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési meleg víz kapacitás igények esetén működik maximális teljesítményen.

Elhanyagolható zajterhelés mellett, gyakorlatilag hangtalan üzemű berendezés, melyet a lakás vagy ház bármely részén felszerelhet. Működése sem kéményt sem friss levegőt nem igényel.

Az elektromos kazán alapfelszereltségben egy beépített frekvencia szabályozott (ERP-Ready), korszerű és alacsony áram fogyasztással bíró főköri keringető szivattyúval, illetve egy galvanizált belső felületű, zárt tágulási tartállyal (12 liter) szerelt.

Bár lehetséges az elektromos kazánt egy beállított előremenő víz hőmérséklettel folyamatos üzemben is használni, a felhasználói kényelem és a takarékos működtetés érdekében üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt, mely az aktuális hőigényt figyelembe véve indítja vagy állítja meg a kazánt.

A Termostroj Termo Blok elektromos kazán a vásárlástól számított 10 év garanciával rendelkezik a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint 3 év garanciával a kazán beépített elektromos komponenseire és a keringető szivattyúkra.

FONTOS! A garancia feltétele a mágneses iszapleválasztó beépítése a visszatérő ágba.

A Termo Blok elektromos kazán üzemeltetéséhez szoba termosztát használata javasolt. Beszerelése szakembert igényel, de egy ellenőrzési lista kitöltése után, további kötelező beüzemelés vagy műszaki szemle nélkül használatba vehető.
A fűtési rendszerekhez elfagyás elleni védelemnek a gyártó a ThermoFluid​ típusú hőközlő folyadék használatát javasolja.

Digitális és moduláris fűtési teljesítmény szabályzás 0-100% között, melynek megfelelően a fűtőcsoportok és/vagy fűtőbetétek számát és teljesítményét az aktuális hőigénynek megfelelően kapcsolja be, vagy le automatikusan a vezérlés. Az intelligens PID vezérlésnek köszönhetően az elektromos kazán csak a nagyobb fűtési vagy használati meleg víz kapacitás igények esetén működik maximális teljesítményen.

A Termostroj Termo Blok 36 kW kazán alapfelszereltsége:

 • vízteres kazántest (22 liter víztartalom) digitális vezérléssel, elektromos fűtőbetétekkel és biztonsági berendezésekkel
 • beépített keringető szivattyú és zárt tágulási tartály (12 liter/0,8 bar)
 • magyar nyelvű kezelési utasítás
 • 10 év garancia a vízteres kazántest hegesztési minőségére, víz szivárgására, és 3 év garancia a kazán többi részére​

Felárért rendelhető kiegészítők:

 • Vezérlő panel külső hőmérséklet kompenzációval és külső hőmérséklet érzékelővel
 • Vezérlő panel külső hőmérséklet kompenzációval, használati meleg víz vezérléssel, külső hőmérséklet érzékelővel és meleg víz hőmérséklet érzékelővel 
 • Szoba termosztát (akár WIFI kapcsolatra kialakított változatban is)
 • Gyártó Termostroj d.o.o.
  Alapfelszereltségű keringtető szivattyú és zárt tágulási tartály igen
  Elektromos csatlakozás típusa 400 V (háromfázisú)
  Felhasználás célja központi fűtés
  Fűtési rendszer típusa nyitott és zárt fűtési rendszer
  Garancia időtartama 10 év kazántest és 3 év teljeskörű
  Kazán vezérlés fagyvédő funkcióval igen
  Vezérlő panel típusa elektronikus digitális
  Névleges teljesítmény 36 kW
  Áramerősség igény 3×52.17 Amper
  Elektromos fűtőbetét (3×2.66+3×2.66)+(3X2.66+3×2)+3×2 kW
  Max. üzemi hőmérséklet 90 °C
  Víztartalom 22 lit.
  Előrem./Visszat. csatlakozás 1 R
  Max. üzemi nyomás 3 bar
  Tömeg 53 kg
  Szélesség 474 mm
  Magasság 930 mm

Termostroj Termo Blok 6-40 kW műszaki táblázat

Termostroj Termo Blok fontosabb Műszaki Jellemzők2

Tömeg 53 kg
Méretek 47,4 × 93 cm