All for Joomla All for Webmasters

AHT fűtőszőnyeg a mezőgazdaságban

AHT amorf fűtőszalag a növénytermesztés ágazatában

Az amorf fűtőszalagok fizikai tulajdonságaik révén, számos területen, számtalan megoldási, elhelyezési formában alkalmasak fűtési funkciót ellátni. Mondhatjuk, hogy csupán a fantázia szabhat határt, hol, milyen körülmények között alkalmazzuk ezt a környezettudatos, gazdaságos fűtési megoldást önálló, avagy kiegészítő fűtésként.

Az alábbiakban beszámolunk egy tanulmányról, mely az AHT technológia hatásmechanizmusát, hatékonyságát volt hivatott vizsgálni.

A Holland Gazdasági Minisztérium, valamint néhány magán mezőgazdasági társaság egy kiterjedt tesztsorozatot finanszírozott Bleiswijk-ben, a Delphy Fejlesztő Központban annak érdekében, hogy a növények termesztéséhez kapcsolódóan kutatást végezzenek az energiatakarékosság és termelési hatékonyság kapcsán.

A tesztek során az AHT fűtőszőnyegeket több palántázó asztalra telepítették, amelyek egyetlen fűtőforrásként szolgáltak. A fűtőszőnyegeket közvetlenül a cserepek alatt helyezték el, továbbá palántázó asztalonként egy-egy termőföld szenzor is elhelyezésre került, hogy kontrollálhassák a cserepek hőmérsékletét.

A teszteket 2018. december és 2019. november között végezték a Zamioculcas növényekkel.

Eredmények:

  • 59% -kal kevesebb energiafogyasztás, a hagyományos csőfűtéssel szemben
  • 100%-ban fosszilis energiaforrás mentes energiafogyasztás
  • 4 héttel lerövidült termesztési tenyészidő
  • Teljesebb/egészségesebb növények

A technológia

Az AHT fűtőszőnyegek vékony, rugalmas amorf fém szalagcsíkokból állnak, egyedi izotropikus tulajdonságokkal, melyek 25/1000 mm vastagok, kettős szigeteléssel rendelkeznek és sokkal nagyobb keménységűek, jóval rugalmasabbak, szilárdabbak és korrózióállóbbak a normál fémekkel összehasonlítva, amelyek anizotróp tulajdonságokkal rendelkező kristályos molekuláris szerkezettel rendelkeznek.

Az AHT Amorf fémek, más néven üvegfémek, több szabad ionnal rendelkeznek, mint a normál fémek, ami miatt szupervezetőként működnek. Feszültségforráshoz csatlakoztatva hosszúhullámú (50 μm - 1 mm) infravörös sugárzást bocsátanak ki.

Tekintettel a fémszalagok geometriai alakjára, nagyon kedvező a hőáram-sűrűség (az energia áramlása területegységenként és időegységenként). A műanyag rácsra rögzített szalagok közötti távolság megváltoztatásával vagy az amorf szalagok szélességének változtatásával bármilyen kívánt kapacitás  megvalósítható/elérhető m2-re vetítve. A fűtőszőnyegek különféle méretben kaphatók, 230 V feszültséggel. Hőmérsékleti tartomány: max. Kb. 60 °C, a hőmérsékletet pontosan 0,10 °C-onként állítható, a cserepes talajba és / vagy a növény körül elhelyezett helyi érzékelők segítségével.

Advanced Heating Technologies = AHT

Az AHT Hollandia a lugánói (Svájc) székhellyel rendelkező AHT-International csoport része, mely több, mint 50 országban működik, közöttük hazánkban is, a Warm-Art Kft. forgalmazásában. Amint a fenti példa is eredményesen mutatja, az AHT fűtési rendszerekkel a növénytermesztésben, de a mezőgazdasági ágazatban, az építőipar területén, bel-és kültéri fűtés és fagymentesítés vonatkozásában egyaránt alkalmazható innovatív megoldás.

INGYENES ÁRAJÁNLAT

KÉRDÉSE VAN?
Image
Image
Image
Image

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató