• Nincsenek termékek a kosárban.

Blog

Az AHT egy mozaikszó, ami az Advanced Heating Technologies kezdőbetűiből áll össze. Ez magyarul annyit tesz, hogy fejlett fűtési technológiák. Az AHT mögött egy nemzetközi csoport áll, amelynek a magyarországi kizárólagos forgalmazói vagyunk.

AHT fűtő rendszereket a világ számos pontján alkalmaznak páratlan tulajdonságai miatt. A rendszert használják lakossági környezetben, mezőgazdasági és ipari szektorban, illetve műemlékeknél egyaránt.

AHT Technológia

A fűtőszőnyegek lelkét az úgynevezett amorf anyag adja. Ez egy speciális ötvözetű fém szalag, amit direkt arra fejlesztettek ki, hogy a lehető leggyorsabban továbbítsa a hőt az AHT rendszerben.

A fűtőszőnyegek extra széles hőleadó felülettel rendelkeznek, így a felhasznált energia (áram) nagyobb mértékben hasznosul, mint más padlófűtések esetében. Ennek köszönhető, hogy az AHT fűtőszőnyeg alacsonyabb üzemi hőmérsékleten gyorsabban képes felmelegíteni a helyiségeket a kívánt hőmérsékletre.

Az amorf fém szalag 30-35 °C-os maximális hőmérséklete közelíti az emberi testhőmérsékletet, így nincs veszély az emberi szervezetre. Működése közben elektroszmog nem termelődik!

Alacsonyabb áram fogyasztás:

Miután eléri az üzemi hőmérsékletet, nagyjából 20%-kal fogyaszt kevesebb áramot, mint társai. Ez annak köszönhető, hogy az amorf anyag gyorsabban melegszik fel a kívánt hőmérsékletre és szélesebb hőleadó felülettel rendelkezik.

Képzeljük csak el: Ha egy anyag – jelen esetben az amorf fűtőszál – gyorsabban melegszik fel mint egy hagyományos fűtőtest, akkor kevesebb ideig kell nagyobb teljesítményt leadnia a vezérlő egységnek a kívánt hőmérséklet eléréséhez is! A technológia áramot spórol a beállított hőmérséklet fenntartása közben: Mivel jobb hővezető, és optimálisabban használja fel az áramot, adja le a megtermelt hőt, kevesebb áramra van szüksége a kívánt hőmérséklet fenntartásához is. Egy külső termosztáttal könnyedén szabályozható, akár telefonról is! 

AHT fűtő rendszereket a világ számos pontján alkalmaznak páratlan tulajdonságai miatt. A rendszert használják lakossági környezetben, mezőgazdasági és ipari szektorban, illetve műemlékeknél egyaránt.

Az AHT fűtőszőnyegek szigorú biztonsági teszteken mentek keresztül, illetve az AHT rendelkezik minden szükséges jóváhagyással és engedéllyel, EU-s előírásoknak megfelelően. 

Hosszú élettartam

Nincsenek mozgó vagy kopó alkatrészek a rendszerben, így gyakorlatilag egy karbantartásmentes fűtési megoldásról beszélünk, ami teljesen korróziómentes! 15 év gyártói garanciát vállal a cég az AHT fűtőszőnyegre, de ha nem éri mechnaikai sérülés évtizedekig biztonságosan és karbantartásmentesen üzemel.

AHT padlófűtő rendszer telepítése

Nem csak a beszerzésben tudunk segíteni, hanem a telepítésben is…

Példa az AHT fűtőrendszer telepítésére számokkal és árakkal!

Adott egy 5×4 m-es falhosszakkal rendelkező, 20 m^2 alapterületű szoba. 2.7 m belmagassággal, átlagos szigeteléssel, jól záródó, hagyományos nyílászárókkal és meleg burkolattal. Ebben az esetben 5 db 0.5 x 4.5 méter méretű fűtőszőnyeget tervezünk be. Miért? Mivel az AHT fűtőszőnyegek telepítésekor az oldalfalaknál egymáshoz viszonyítva nem szükséges 100 % -ban lefedni az alapterületet.

Szükséges még egy vezérlő egység, azaz egy termosztát, amely segíti a gazdaságos, kényelmes üzemelést.

Ha hosszú távon gondolkodunk, a kivitelezés előtt érdemes az aljzatban a megfelelő szigetelést is kialakítani. A példánkban említett meleg burkolattal 20 m^2 hőtükrös szigetelő szükséges. Ezzel a réteggel hatékonyabban irányítjuk a termelt hőt, azaz ott hat a meleg, ahol elvárjuk. Nem csupán komfort érzetünk fokozható így, hanem az üzemelési költségek is csökkenthetőek!

Ha kész vagyunk a szigeteléssel, rajta az elektromos fűtőszőnyeg szakszerűen telepítve és a próba üzem megtörtént, már csak a melegburkolat van hátra. Ehhez mindig javasolnak a gyártók egy ún. alátét réteget, amely segít a lépéskiegyenlítésben és a hangtompításban. Esetünkben még a fűtőszőnyeg védelmét is ellátja. Az Acustic Slim alátét lemez kiváló megoldás erre, amely rendkívül jó hővezető. Mit nyerünk vele? Stabil alapot képez a parkettának, vinylnek, hővezető képessége pedig hatékonyabbá teszi padlófűtésünket.

Lássuk mennyibe kerül az AHT fűtőrendszer telepítése a fenti esetben:

Hőtükrös szigetelő4 cs6 325 Ft25 300 Ft
AHT fsz 0,5×4,5 m5 db46 263 Ft231 315 Ft
Acustic slim alátét2 cs20 166 Ft40 232 Ft
Digit termosztát1 db16 990 Ft16 990 Ft
Kivitelezéskb.55 000 Ft55 000 Ft

Összesen:                                                                                           368 837 Ft         

(az árak időközben változhatnak)

Vélemény, hozzászólás?