• Nincsenek termékek a kosárban.

Blog

Infrafűtés, fűtőpanelek, hősugárzók? Mit mivel és hogyan? Miként éri meg a legjobban? Hasonló kérdések tucatjait válaszoljuk meg nap mint nap bemutatótermünkben, ahol személyesen is megnézheted a kiszemelt fűtő berendezéseket.

Sokan törekednek a takarékosságra és a megbízható fűtési megoldásokra, ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy még mindig kevesen használnak a megszokottól eltérő megoldásokat. Vegyük például az infra és fűtőpaneleket. Legyen szó akár gáz, fa vagy vegyes tüzelésű fűtési rendszerekről, a háztartások többsége nem használ takarékos megoldásokat. Ha csak és kizárólag a fűtések szemszögéből nézzük, a kiegészítő fűtések használata megoldást nyújthat erre a problémára.

Takarékosság szempontjából mindenképp érdemes végiggondolni a következőket: Az természetesen változó, hogy kinek mi az ideális hőmérséklet a lakásban, azonban tegyük fel azt a kérdést, hogy szükség van-e erre a hőmérsékletre a lakás minden helyiségében? Azokban a szobákban és terekben ahol keveset vagy csak időszakosan tartózkodunk használhatunk elektromos infra vagy fűtőpaneleket is, a fő fűtési rendszer magasabb teljesítményre kapcsolása helyett. Ez hosszú távon pénztárcabarát és takarékos megoldás lehet minden háztartás számára.

Mire érdemes még figyelni?

A fűtésen túl megfelelő szigeteléssel és a nyílászárók korszerűsítésével érhetjük el, hogy minél kevesebb energiát használjuk fűtésre! Ugyan utóbbi költséges művelet lehet egyes esetekben, azonban a legtöbb hő a nyílászárók környékén szökhet el a lakásból. Ez a nem megfelelő szigetelés vagy az elöregedett anyagok miatt következik be leggyakrabban. Érdemes időben gondolni ezekre is, még az igazán hideg idő beállta előtt, és akár ellenőrizni egy hőkamera használatával a nyílászárók környékét.

Kiegészítő fűtések megoldást nyújthatnak ezekre a problémákra. Ugyan a nem megfelelő szigetelést nem helyettesítik (!), de pótolható velük az elvesztett hő, továbbá egy kiváló megoldás akkor is ha az előbb említett probléma nem áll fenn, csupán csökkenteni szeretnénk a fő fűtési rendszer fogyasztását.

Bemutatótermünkben személyesen is megtekintheted akár működés közben is az egyes termékeket. Tájékozódhatsz és kiválaszthatod a neked tetsző dizájnt, illetve szakértő kollégáink segítenek személyre szabott tanácsadással és fűtési megoldásokkal.