• Nincsenek termékek a kosárban.

Blog

Sokaknak az ősz a kedvenc évszakuk. Valóban gyönyörű a maga sokszínűségével. Elkezdenek sárgulni, vörösödni a falevelek, más fényben siklik a napsugár a lombok, vizek, háztetők felületén. Rövidülnek a nappalok, sokszor ködbe burkolt, erőlködő napfelkeltékre ébredünk és bizony esténként a kellemes meleg nyári napokhoz szokott szervezetünk már libabőrrel reagál a hűs szellőre és csökkenő hőmérsékletre.

Azt is tapasztaljuk, hogy időjárásunk kissé eltolódik, s már nincs oly fokozatos, úgynevezett 4 évszakos átmenet. Hamar lesz az őrült kánikulából didergő hideg. A nyári vállpántos ruhadarabokból pulcsi, vagy ballon helyett azonnal nagykabát.

-Begyújtunk? -hangzik el ilyenkor több száz családban az évek óta, szezon elején feltett kérdés. Komoly dilemma, hiszen még nincs igazából indokolt fűtés szezon és, ha vágyunk is a melegre, az többnyire csupán estefelé fürdés idején jelentkezik. Központi fűtés, vagy távfűtés esetében nagyon korai lenne a beüzemelés már csak költségek vonatkozásában is.

Ilyenkor jól jöhet a családban egy elektromos fűtőtest, mely például kifejezetten a fürdőt fűti fel, amíg a család tisztálkodik. Az elektromos fűtésnek az is előnye, hogy nem csupán rendszerben gondolkodhatunk vele. Helyiségenként választhatunk eltérő modellt, vagy állíthatunk be eltérő hőfokot.

Most beszéljünk kicsit a fürdők melegéről. Mint említettem sok féle megoldás létezik, melyek mind fűtési idény alatt, de akár átmeneti időszakban is remekül biztosítják számunkra a komfortos hőmérsékletet.

Az alulról fázóknak: Kezdjük mindjárt a padló, vagy falfűtéssel. Aki igényli, hogy mezítláb kilépve a kádból, vagy a tus alól meleg talajt érintsen talpa, vagy pici a fürdőszobája és nem igazán talál ideális helyet a fűtőtestnek, nekik ajánljuk az AHT elektromos fűtőszőnyeget, melyet a padozatba, vagy a csempe mögé beépítve, láthatatlanul biztosítják az ideális hőmérsékletet.

 A napimádóknak: Ha arra vágyunk, hogy a vizes bőrünkkel a fürdőnkben is azt a hatást érezzük, mint amikor a tengerparton, strandon, vagy a kertben melengetnek a nap sugarai, nekik infrapanelt javasolunk, melyet a falra, de akár hely hiány, vagy az említett napsütés érzetének fokozására, akár a mennyezetre is elhelyezhetnek.

Előmelegített törölközőt kedvelőknek: Ha van hely és esetleg a törölközők száradását is gyorsítani szeretnénk, nagyon ízléses, törölközőszárítós, elektromos modelleket tudunk ajánlani, melyek azon túl, hogy szép darabjai tudnak lenni a helyiségnek még szárító funkcióra is alkalmasak.

Az egyszerűségre törekvőknek: Vannak egyszerü, letisztult formatervezésű elektromos fűtőpanelek is azok számára, akik a stílusra figyelve azt szeretnék, hogy a fűtőtest észrevétlenül simuljon a designba, mégis kellemes hőt biztosítsanak.

A stílust kedvelőknek: Akik pedig a funkcionalitást, praktikumot és eleganciát akarják ötvözni „budoárjukban”, nekik ajánljuk a tükör infrafűtést. Nincs többé párásodó tükör csak modern tér, kettő az egyben megoldással.

Amit még érdemes végig gondolni! Most, hogy a stílus, az igények és külsőségek alapján felsoroltuk a lehetőségeket, fontos megemlíteni, hogy elégedettek fűtési berendezéseinkkel abban az esetben lehetünk, ha hatékonyságuk is megfelelő. Ehhez viszont elengedhetetlen a pontos kalibráció. Szükséges tudni egy adott helyiség méreteit, majd a légköbméter alapján ki tudjuk számolni, milyen teljesítmény szükséges egy adott tér felfűtéséhez. Fürdőszobák esetében 10-20 %-ot érdemes felfelé kerekíteni, hiszen itt többnyire alul öltözötten, vagy épp mezítelen, nedves bőrrel tartózkodunk. A fürdőszobák vonatkozásában még figyelembe kell venni az adott termék érintésvédelmi besorolását.

Ha jól van meghatározva egy fűtőtest teljesítménye a fűtendő tér viszonyához, akkor a használója, kellemes, komfortos hőmérsékletet érezhet, míg az elektromos berendezése ideális körülményeken működve hosszabb ideig szolgálhatja azt. Nem beszélve az optimális fogyasztás és üzemóra arányáról, mely szintén az eszköz és felhasználója érdekeit szolgálja.

Vélemény, hozzászólás?