• Nincsenek termékek a kosárban.

Blog

Biztonság, hosszú távú működés, költséghatékonyság, egyszerű, de nagyszerűség, egészségmegőrzés, innováció, kornak megfelelő, modern megoldás  és egyre többször a környezetvédelem, mely fogalmak és gondolatok megfordulnak fejünkben, otthonunk tervezése, alakítása kapcsán. 

Nos, az elektromos padlófűtés mellett voksukat tevő családoknak, a felsoroltak egyike tekintetében sem kell kompromisszumot kötniük. Lássuk, mi szól e fűtési megoldás mellett!

1. Komfortos

Kellemes meleg a talpunk alatt. Képzeld el, hogy egy téli reggelen kibújsz az ágyból, és nem kell azonnal papucsba bújnod ahhoz, hogy elkerüld a hideg padló érintését. Egy átlagos estén sem kell hűvös fürdőszobapadlóval találkoznod, ha kilépsz a zuhany alól. Sőt folyton a gyermekre szólni sem szükséges, hogy azonnal húzzon papucsot, vagy épp ne feküdjön játék közben a nappali kövén. Az ilyen apróságok rengeteget jelentenek a mindennapjaink szempontjából: hiszen nem mindegy, hogy milyen élménnyel kezded, vagy zárod a napodat, igaz?

2. Egyenletes hőt biztosít a szoba minden sarkában

Mit csinálnak a legtöbben, amikor fáznak egy szobában? Közelebb húzódnak a radiátorhoz, a kályhához, a kandallóhoz ? magyarul ahhoz a ponthoz, ahonnan a meleg származik. Padlófűtésnél erre semmi szükség nincs, hiszen a meleg egyenletesen áramlik a padló szinte minden négyzetméteréből, így a szoba minden sarkában ugyanazt a hőmérsékletet élvezheted.

3. Kevesebb a hőveszteség

A hagyományos, konvekciós rendszerek, mint amilyenek a radiátorok is, elsőként a levegőt melegítik föl.

A meleg levegő viszont felfelé száll, sőt, nem megfelelő szigetelés esetén ki is szökik a lakásból, anélkül, hogy mi érezhetnénk belőle valamit.

Ezzel szemben az elektromos fűtőszőnyegek és fűtőpanelek által kibocsátott hőt a padló és a falak hosszú távon is meg tudják őrizni.

4. Nem igényel karbantartást

Ha egyszer az elektromos fűtőszőnyegek beépítésre kerültek, és a műszaki átvétel során is jól működnek, akkor nem kell számítanod semmilyen meghibásodásra a következő évtizedekben (hacsak valamilyen külső mechanikai hatás nem éri őket, pl. egy bevert szög a padlóban, ami megszakítja a fűtőszálat) Sőt, még éves ellenőrzésekre sem lesz szükség, amivel pontosan tudható, mennyi pénzt spórolhatsz meg, és költhetsz hasznosabb dolgokra.

5. Szinte bármilyen burkolat alatt működik

Lehet fürdőszobacsempe, hajópadló, padlószőnyeg, lamintált padló? alig találni olyan burkolatot, ami alá ne lehetne az AHT fűtőszőnyegeket telepíteni.

Ennek köszönhetően nincs olyan helyiség a házban, amit ki kellene hagynunk a felújításból. Sőt, még kültéren is lehet alkalmazni ? terasz, télikert fűtése, fagymentesítése kapcsán.

6. Akár szerelőbetonra is lehet tenni, nem igényel semmilyen speciális alapozást.

Kulcskérdése viszont az alászigetelés. Fontos a hatékonyság fokozásában és nem utolsó sorban a hőveszteség elkerülése érdekében.

7. Könnyebben telepíthető a vízalapú fűtési rendszereknél

Az elektromos padló- és falfűtés egyik legkomolyabb riválisa a vízalapú, vagy más néven nedves fűtési rendszer.

Építés alatt lévő házaknál még nincs akkora különbség a telepítés tekintetében ? ha viszont meglévő épület felújításáról van szó, akkor ott már komolyabb bontásra van szükség ahhoz, hogy a vizes rendszerhez tartozó csöveket el lehessen helyezni.

Az elektromos fűtőszőnyegnél erre nincs szükség: ahogy a neve is mutatja, ez gyakorlatilag egy szőnyeg, amit lefektetünk, és szinte már tehetjük is rá a burkolatot.

8. Növeli a ház értékét

Ingatlanpiaci szempontból mérvadó tényező a fűtés típusa egy adott házban. Nem mindegy, hogy vásárlás után komplett csere szükséges, óriási bontásokkal, vagy egy gazdaságtalan kazánt kell elviselnünk, netalán az ódivatú fűtőtestek látványával megelégednünk. Mennyivel szívesebben fizetjük meg az árát egy korszerű, energia hatékony, otthonnak? Azt hiszem, ez nem kérdés!

9. Rejtett

Lássuk be: egy fűtőtest eléggé meghatározza, hogyan rendezel be egy ingatlant. De mi van, ha a fűtés a lábunk alatt, a falban, vagy éppen a plafonon van? Gyakorlatilag sokkal nagyobb szabad tér áll majd a rendelkezésedre, amit ráadásul úgy rendezhetsz be és csinosíthatsz ki, hogy nem rondítja el egy oda nem illő fűtőtest sem.

10. Nem kell nagyon feltekerni a termosztátot

Egy kis érdekesség: kutatások igazolják, hogy a sugárzó hőt használó fűtőrendszerek mellett az emberek 2, de akár 4°C-kal alacsonyabb hőmérséklet mellett is kényelmesebben érzik magukat, mint a melegebbre állított konvekciós rendszereknél.

Ez pontosan azzal magyarázható, amiről már korábban is beszéltünk: az elektromos padlófűtés nem a levegőt melegíti fel elsősorban, hanem közvetlenül minket, és a közvetítő közeg kiiktatása a képletből úgy tűnik, hatással van a közérzetünkre is.

11. Egészségesebb

Mivel nem a levegő felmelegítése, és keringetése történik, így a por és különböző allergének sem szállingóznak majd a szobában, ha bekapcsoljuk a fűtést ? ennek a légzőszervi megbetegedésben szenvedők  (asztmások, pollen érzékenyek) kifejezetten tudnak örülni, de az érrendszeri betegségre hajlamosak szervezetét sem terheli, így minden korosztály egészségére nézve is előnyös. Ráadásul, ha nem száll a por, akkor a bútorok tisztán tartása is egyszerűbb, de ez már csak hab a tortán.

A most olvasott érvek, csak a legalapvetőbbek.Ha benned is felmerültek hasonló kérdések, most sokra választ kaphattál.

És itt egy plusz érv!

+1. Szakaszos kivitelezés lehetősége

Ezt a fajta fűtést nem kell egy kalap alatt kialakítanod, ha esetleg idődbe nem fér az egész lakás felforgatása, vagy a költségvetés engedi szakaszosan. Idővel, helyiségről-helyiségre haladva, a magad tempójában alakíthatod át háztartásodat.

Vélemény, hozzászólás?