• Nincsenek termékek a kosárban.

Blog

Gyakran merül fel a kérdés az elektromos padlófűtés kapcsán, hogy mennyire lesz ez hatékony, mennyi idő alatt fűti át érezhetően a burkolatot, vajon mennyire lesz ez gazdaságos? Nyilván ezekre a kérdésekre nem lehet általánosítva válaszolni, annál is inkább, mert az ingatlan energetikai mutatóitól nagyban függnek ezek a válaszok. Ami biztos és kontrollálható tény, hogy legyen az bármilyen energiából üzemeltetett fűtés, a cél mindig a hő veszteség minimalizálása. A födém-, és fal szigetelés, a minőségi nyílászárók mellett, az aljzat szigetelés is egy sarkalatos pontja az elektromos padlófűtésnek. Ugyan a meleg a fizika törvényei szerint felfelé áramlik, ennek ellenére egy rétegrendbe ágyazott fűtőszőnyegből minden irányba terjed. Ha szakszerűen alászigetelünk, úgymond irányítjuk a meleget, hatékonyabbá tehetjük fűtésünket.

Szerencsére találhatóak a hazai piacon kiváló termékek. A Marmox PRO építőlemezek alkalmazhatóak az elektromos padlófűtés rendszerek alatti beépítéshez. Az építőlemezek nagy nyomó szilárdságúak és hőszigetelő képességűek, kész felületűek a csempeburkoláshoz. Az építőlemezek különféle, 6 és 100 mm vastagságban állnak rendelkezésre, mely adat nagyban befolyásolja a felület hőleadási idejét és az energiafelhasználást.

Elektromos padlófűtés különösen népszerű a konyhában és fürdőszobában. Amennyiben az elektromos fűtőszőnyegeket közvetlenül a beton aljzatra telepítik ragasztóhabarcs ágyazatba, hőszigetelés nélkül, úgy az nagy, pazarló energia veszteséget jelent, ami elérheti akár a 40%-ot. Ebben az esetben a hő a födémszerkezet felé áramlik és nem a csempézett padló felületet fűti. A nem megfelelő kialakítás jelentős, felesleges anyagi kiadást és kevésbé hatékony működtetést jelent az elektromos padlófűtésnél.

A Marmox PRO építőlemezek elektromos fűtés alatti beépítése esetén – akár beton-, esztrich – vagy fa padlószerkezet esetében két fő előnye van:

– csökken a csempeburkolat reakció (felmelegedési) ideje
– csökken az energia felhasználás

A Marmox PRO építőlemezeket az elektromos fűtés kialakításához, kiváló termék tulajdonságainak köszönhetően több, jól ismert gyártó is ajánlja. Nagyszerű párosítás az AHT fűtőszőnyegek vonatkozásában is.

Vélemény, hozzászólás?